Witold Kepinski - 18 december 2021

VMware kopstuk Erik de Geus belicht veranderende markt

VMware heeft in maart 2021 Erik de Geus benoemd tot Senior Regional Director Benelux. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het management, de business operations en strategische planning van VMware in Nederland, België en Luxemburg. Hij bespreekt met moderator Danny Frietman tijdens deze online Dutch IT Talkshow 'Future of Business Technology' over de veranderende markt en innovaties rond hybride werken.

De manier waarop we werken is in het afgelopen jaar voorgoed veranderd. En nu steeds meer bedrijven de voordelen van werken op afstand zien, willen ze meer doen dan dit slechts ondersteunen. Ze willen echte gedistribueerde bedrijven worden die vanaf elke locatie kunnen werken. Om deze verandering te begeleiden introduceert VMware zijn Anywhere Workspace, een oplossing die is ontworpen om bedrijven te helpen hun werknemers betere en veiligere gebruikerservaringen te kunnen bieden, ongeacht waar zij zich bevinden.

De Geus en Frietman bespreken verder een recent onderzoek van VMware dat laat zien dat er wereldwijd en zeker ook in Nederland steeds vaker monitoring-technologie voor werken op afstand gebruikt wordt. Dit kan echter zorgen voor een flinke knauw in het vertrouwen van werknemers in hun werkgever en in het systeem van hybride werken. Uit het onderzoek getiteld “The Virtual Floorplan: New Rules for a New Era of Work”, dat in opdracht van VMware is uitgevoerd, blijkt dat 69% van de ondervraagde Nederlandse bedrijven (70% wereldwijd) al technologie voor werknemerstoezicht heeft geïmplementeerd of dit van plan is te gaan doen. Zij doen dit om de productiviteit van werknemers te monitoren sinds heel veel bedrijven zijn overgestapt op hybride werken.

Lees verder ook het interview met Erik de Geus: VMware’s focus op multicloud: flexibilisering door standaardisatie.

 

 

 

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024