Redactie - 17 juni 2022

Dutch IT Cybersecurity Assembly: Actiepunten voor een cyberveilig MKB

De Dutch IT Cybersecurity Assembly (DICA) kwam onder leiding van moderator Danny Frietman op 15 juni 2022 samen op De Landgoederij bij Kasteel Cammingha in Bunnink. Tijdens een verdiepende werksessie werden concrete actiepunten vastgesteld om het MKB cyberweerbaar te maken voor de toenemende ransomware-aanvallen. Voor Nederlandse bedrijven is digitale veiligheid een voorwaarde om de kansen van de digitale economie te benutten. Witold Kepinski en Marco van der Hoeven van Dutch IT-channel en Executive People waren erbij. Zij spraken in een video reportage met mede-initiatiefnemer Hans ten Hove (Director Northern Europe Datto), Petra Claessen (CEO BTG) Astrid Oosenbrug (DIVD) Erik Westhovens (Security Specialist bij Insight) en Yoel Schuller (Assistent Directeur Floriade).

De realiteit is dat ondernemers dagelijks te maken hebben met cyberdreigingen. Bedrijven moeten zich weren tegen deze dreigingen en voldoende investeren in beveiliging. De cyberrisico's voor ondernemers zijn divers en lopen uiteen van het betalen van losgeld om weer toegang te krijgen tot het eigen bedrijfsnetwerk tot de uitval van productiefaciliteiten waardoor de continuïteit van het bedrijf acuut in gevaar komt.

Tijdens de vijfde bijeenkomst van de Dutch IT Cybersecurity Assembly werden concrete maatregelen besproken om de BV Nederland veiliger te maken, en gekeken naar manieren om bedrijven te helpen om hun beleid op het gebied van preventie en herstel te verbeteren.

Binnenkort wordt door de Dutch IT Cybersecurity Assembly een rapport gepubliceerd met conrete actiepunten voor een cyberveilig MKB.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024