SLTN en Equinix werken nauw samen image

Aanbieder van digitale infrastructuur Equinix en IT-dienstverlener SLTN gaan nauw samenwerken. “Wij versterken elkaar, waardoor we betere en volledigere diensten aan onze klanten kunnen leveren”, verklaren Eugene Tuijnman, directeur van SLTN, en Martijn Kooiman, Senior Director Sales Benelux bij Equinix.

Kooiman zegt altijd op zoek te zijn naar partijen die aanvullende diensten kunnen leveren boven op de connectiviteit die Equinix als kerntaak heeft. “Daarmee willen wij onze waarde voor onze klanten verhogen”, licht hij toe. Hij geeft aan enige tijd geleden in gesprek te zijn gekomen met SLTN. Gezamenlijk hebben we een paar projecten tot een goed einde gebracht en zo het vertrouwen gekregen dat samen optrekken met SLTN meerwaarde biedt voor de klanten.

Tuijman vervolgt: “Voor onze grote klanten helpen wij bij de aanvliegroute naar de inzet van cloud computing, eventueel samen met de inzet van een eigen datacenter. Onlangs hebben wij bij een grote overheidsdienst de Europese aanbesteding gewonnen voor hosting services en hierbij werkt SLTN samen met Equinix.”

Hij roemt de aanbieder van digitale infrastructuur voor zijn wereldwijde aanwezigheid met desalniettemin een fijnmazig netwerk. “Ze hebben een heel goed en schaalbaar connectivity-platform dat zorgt voor een hoge beschikbaarheid. Iets dat onze klanten eisen. Zij kunnen bij ons een private cloud as-a-service afnemen, terwijl wij die dienst laten uitvoeren door Equinix. Voor de kleinere en middelgrote klanten doen wij het overigens zelfstandig.”Kooiman vult aan dat Equinix een aanvulling vormt op de diensten die SLTN levert in de ‘hybride multicloud wereld’. “Wij zijn het internationale koppelvlak dat daarvoor nodig is.”

In Nederland

Een groot pluspunt, zeker voor overheidsorganisaties, van Equinix is dat het bedrijf kan beloven (en aantonen) dat de data in Nederland blijven, als dat een vereiste is. “Wij kunnen voldoen aan alle compliancy-eisen”, stelt Kooiman.
De klant bepaalt uiteindelijk natuurlijk welke diensten hij afneemt.

Tuijnman geeft aan dat Covid-19 – met het vele thuiswerken – een enorme katalysator is geweest voor bedrijven om de digitalisering versneld door te zetten. “Ook de komst van 5G doet de vraag naar connectiviteit toenemen. Dan kun je immers vrijwel alles met elkaar verbinden. Dat realiseert meer data en dat vraagt om meer rekenkracht, meer opslag. En daarom heen natuurlijk een security-laag en data governance. Equinix zorgt voor de connectiviteit; wij zorgen voor alle andere zaken. Het is als een dans voor twee partners. We groeien toe naar een salsa; nu zetten we de eerste danspasjes.” Tuijnman ziet dat de markt steeds meer vraagt om diensten. “Klanten willen liever geen IT meer kopen, maar alleen gebruiken en voor het gebruik betalen.”

Verkoopkanaal

Kooiman: “Wij bieden een platform waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten; wij koppelen partijen aan elkaar en creëren zo meerwaarde. Wij bieden een consistente dienstverlening over de hele wereld heen. Voor klanten betekent het dat ze snel kunnen kiezen uit nieuwe oplossingen. Als een organisatie bijvoorbeeld HPE Greenlake wil gebruiken, dan helpen wij om de hardware efficiënt te gebruiken. Dit doen wij samen met partners als SLTN.” Hij vertelt dat Equinix als verkoopkanaal fungeert voor SLTN. Andersom geldt hetzelfde. “Door deze samenwerking behalen we een groter marktaandeel”, voegt Tuijnman toe.

Beste gebruikerservaring

SLTN was in 2010 een joint venture aangegaan met ICT Room om datacenterdiensten te kunnen aanbieden. In 2018 is de deelneming verkocht aan DataPlace. “Om de simpele reden dat het fysiek hebben van een datacenter voor SLTN niet meer zinvol was”, zegt Tuijnman. Wel werkt SLTN nog steeds strategisch samen met DataPlace als primaire locatie voor de SLTN Cloud oplossingen voor kleinere en middelgrote klanten.

De cloud leeft daarentegen wel in fysieke datacenters. “Tegenwoordig is Equinix onze cloudlocatie voor de grotere en internationale klanten die hoge eisen stellen aan de (internationale) connectiviteit. Het uitgangspunt is dat wij de beste gebruikerservaring willen bieden voor elke denkbare workload. Uiteindelijk bepalen de klanten zelf wat ze in hun eigen datacenter willen houden en wat ze via ons bij Equinix willen laten draaien”, aldus Tuijnman.

Natuurlijk zijn er klanten die naast hun private cloud een public cloud (AWS, Azure, Google en IBM Cloud, bijvoorbeeld) inzetten.

Kubernetes

SLTN werkt met Equinix Managed Services samen aan het aanbieden van echte Kubernetes-oplossingen. “Wij helpen onze klanten om te gaan met open omgevingen. Zelf hebben we nieuwe medewerkers nodig met kennis van IT, functionaliteit en alles wat met data te maken heeft als het gaat om computing, storage, security, etc. Als het gaat om Kubernetes, is er een andere mate van kennis en kwaliteit nodig”, legt Tuijnman uit. Hij geeft aan dat SLTN ook steeds meer behoefte heeft aan medewerkers die expertise rondom data hebben en dit weten over te dragen aan klanten. Alsook medewerkers met programmeer vaardigheden want er zijn heel wat koppelingen nodig tussen apparatuur, applicaties en databases. “SLTN heeft steeds meer behoefte aan een mix van verschillende skill sets.”

Flexibiliteit

Het tweetal ziet dat digitalisering in Nederland fors toeneemt. Dit heeft tot gevolg dat de workloads veranderen en dientengevolge zal het hardware platform ook moeten veranderen. “De waarde voor organisaties zit in de workloads. Wij moeten fors blijven investeren om die een veilige, en vooral flexibele plek te bieden”, zegt Kooiman. “De eisen van onze klanten worden steeds strenger.”

Beiden verwachten dit jaar nog een verdere versnelling van de digitale transformatie te zien. “Met steeds weer nieuwe technieken. Tegelijk zullen legacy systemen moeten worden af- en omgebouwd. Wij hebben daar al veel ervaring mee bij overheidsorganen en financiële instellingen. De koudwatervrees voor Cloudgebruik is verdwenen. De samenwerking met Equinix biedt de ruimte en flexibiliteit die onze klanten nodig hebben”, aldus Tuijnman.

Door: Teus Molenaar en Witold Kepinski

 

Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
Netgear banner liggend start week 14