Wouter Hoeffnagel - 07 november 2015

Platform NL2025 wil toekomst van Nederland verbeteren

Managers uit het bedrijfsleven, kopstukken uit de politiek, onderwijs, sport en cultuursector lanceren in Rotterdam platform NL2025. Het platform gaat ideeën verzamelen waarmee de toekomst van Nederland kan worden verbeterd. NL2025 richt zich op excellent onderwijs, duurzame groei en de vitale samenleving.

Het idee voor NL2025 is ontstaan op het World Economic Forum in Davos, legt Philips-topman Frans van Houten uit in het Financieele Dagblad. "Waar het land baat bij heeft, is wat minder de tegenstellingen te benadrukken en de latente kracht in de bevolking te mobiliseren”, aldus Van Houten. Hij benadrukt dat we nu in actie moeten komen als we de welvaart van Nederland in de toekomst willen behouden.

Topmannen, oud-politici en sporters
Bij platform NL2025 zijn onder andere de topmannen Feike Sijbesma van DSM, Dick Boer van Ahold en Wiebe Draijer van de Rabobank betrokken. Daarnaast zijn ook oud-premier Jan Peter Balkenende, oud-politica Erica Terpstra, directeur van het Hermitrage Cathelijne Broers, oud-schaatser Erben Wennemars en rolstoeltenniseer Esther Vergeer lid van NL2025.

NL2025 organiseert zaterdag de Nationale Schoolleiders Top in Rotterdam, een evenement waar schoolleiders en mensen van buiten het onderwijs kennis en inspiratie gaan delen. Op dit event, dat wordt afgetrapt door oud-premier Jan Peter Balkenende, presenteert platform NL2025 zich voor het eerst.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 DIL Dutch IT Leaders Linkedin
Netgear banner liggend start week 14