Wouter Hoeffnagel - 21 april 2017

VELUX Groep kiest voor HCM oplossing van Workday

VELUX Groep, wereldwijd producent van (modulaire) dakramen, is live gegaan met de Human Capital Management (HCM) oplossing van Workday. Met Workday beschikt VELUX Groep over een eenduidig, cloud-gebaseerd HR-systeem dat zorgt voor zichtbaarheid binnen de hele organisatie en het mogelijk maakt om beter onderbouwde beslissingen te nemen.

VELUX Groep, met een hoofdkantoor in Kopenhagen, levert al 75 jaar dakramen. Zonder een eenduidig HR systeem en met de veranderende EU-regelgeving, had VELUX Groep’s People and Strategy team behoefte aan gebruiksvriendelijke processen en data voor hun managers, een eenduidige wereldwijde visie van het complete personeelsbestand van het bedrijf en gestandaardiseerde processen.

Diepere inzichten
Het bedrijf heeft de oplossing gevonden in Workday. Deze oplossing wordt door 10.000 werknemers van VELUX Groep in 40 landen gebruikt. Workday HCM biedt de organisatie diepere inzichten in de talenten, vaardigheden en prestaties van haar werknemers met realtime data en analytics. De oplossing is op tijd (binnen 12 maanden) en binnen budget geïmplementeerd.

Workday partner Accenture implementeerde de oplossing, die onder andere de volgende componenten van Workday HCM bevat: Absence Management, Compensation, Talent Management, en een koppeling met de externe salarisapplicatie.