Witold Kepinski - 28 april 2020

Check Point Software Technologies boekt meer omzet en stabiele winst

Security leverancier Check Point Technologies zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2020 met 3 procent stijgen tot 486 miljoen dollar. De nettowinst bleef stabiel op 179 miljoen dollar vergeleken met 180 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2019.

Gil Shwed (foto), oprichter en CEO van Check Point Software Technologies meldt: “We zagen een toenemende vraag naar gateways voor netwerkbeveiliging om hogere capaciteiten te ondersteunen en het gebruik van onze VPN-oplossingen voor externe toegang uit te breiden. We bleven onze klanten het hoogste beveiligingsniveau bieden zodat ze hun bedrijf konden runnen.”

Shwed vervolgt: “Tijdens het kwartaal veranderde onze werkomgeving volledig. We zijn erin geslaagd door een gebrek aan componenten in de supply chain en sluiting van enkele van onze logistieke centra. We zijn bijna uitsluitend overgestapt op thuiswerken en hebben nieuwe omgevingen gecreëerd waarin onze R & D- en technische diensten op afstand konden werken. Ons verkoopteam werkt ook vanuit huis zonder fysieke ontmoetingen met klanten, wat voorheen de primaire methode was van onze verkoopopdrachten. We zijn ook overgestapt op virtuele marketingactiviteiten. We hebben deze uitdagingen soepel doorstaan, maar het is moeilijk te voorspellen welk effect deze veranderende omgeving op de toekomst zal hebben. Ik wil onze klanten, partners en medewerkers bedanken voor hun inzet, toewijding en om dit mogelijk te maken”.

Lees meer details hier.