Martijn Kregting - 29 juli 2021

Google Cloud, SAP sluiten strategische partnerovereenkomst

Google Cloud, SAP sluiten strategische partnerovereenkomst image

Google Cloud en SAP willen met een uitgebreid strategisch partnerschap klanten helpen met het uitvoeren van bedrijfstransformaties, het migreren van cruciale bedrijfssystemen naar de cloud en het uitbreiden van bestaande bedrijfssystemen met de mogelijkheden van Google Cloud op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML).

Samen gaan de bedrijven cloudmigraties en bedrijfsprocesmigraties van klanten versnellen. Daarnaast profiteren klanten van de geplande wereldwijde beschikbaarheid van meerdere SAP-diensten en -producten op de betrouwbare, schaalbare cloudinfrastructuur en het snelle netwerk van Google Cloud. Daaronder vallen onder andere de SAP Analytics Cloud- en SAP Data Warehouse Cloud-oplossingen binnen het SAP Business Technology Platform (SAP BTP).

Ondersteuning klantsucces en groei

Google Cloud en SAP delen een commitment, stelt Rob Enslin, President bij Google Cloud: de ondersteuning van klantsucces en groei. "Met de ondersteuning voor RISE with SAP en diepgaande integraties tussen SAP en Google Cloud, kunnen klanten hun meest kritische bedrijfssystemen en applicaties naadloos naar een toekomstbestendige, veilige en low-latency omgeving brengen. En dat op de meest duurzame cloud in de sector.”

Thomas Saueressig, lid van de Raad van Bestuur van SAP en verantwoordelijk voor SAP Product Engineering, stelt dat RISE with SAP enthousiast omarmd is door klanten die hun reis naar een intelligent enterprise willen versnellen. SAP en Google Cloud hebben samen in 2021 al succesvol een aantal klanten gezamenlijk ondersteund met RISE with SAP, zoals Energizer, MSC Industrial, en AES Corporation.

"We breiden nu onze samenwerking met Google Cloud uit om het succes van klanten verder te vergroten. De integratie tussen SAP-oplossingen, SAP BTP en Google Cloud-infrastructuur en mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning en analytics geeft klanten enerzijds de zo gewenste keuzevrijheid en anderzijds het innovatieve portfolio dat ze zoeken voor een bedrijfstransformatie in de cloud."

Google Cloud en T-Systems

Eerder deze week werd ook al een strategische samenwerking bekend gemaakt tussen Google Cloud en T-Systems. Met deze krachtenbundeling willen de partners bedrijven en overheidsinstellingen helpen bij hun digitaliseringsinspanningen door Google's data-oplossingen en portfolio van brancheoplossingen te combineren met de expertise en begrip van klantbehoeften van T-Systems in strategische aandachtsgebieden.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER
NTT BN start 31-5 TM 14-5