Martijn Kregting - 03 augustus 2021

Expediteur Rooskens zet Oracle-platform in voor automation

Expediteur Rooskens zet Oracle-platform in voor automation image

Rooskens Group, wereldwijd actief op het gebied van expeditie-activiteiten, gaat Oracle Transportation Management (OTM) inzetten ter ondersteuning van de uitbreiding van het bedrijf en de modernisering van de gebruikte technologie. OTM is onderdeel van Oracle Fusion Cloud Supply Chain Management & Manufacturing (SCM).

Rooskens verzorgt jaarlijks meer dan 25.000 transporten door lucht, water en land in zowel Nederland als daarbuiten. Het bedrijf is in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, waardoor opnieuw gekeken moest worden hoe het zijn netwerkactiviteiten beheert, zodat het zijn diensten kan opschalen en een reeks nieuwe marktsegmenten kan bedienen.

Automatiseren bedrijfsprocessen

Als onderdeel van een meerjarige overeenkomst moet de Oracle-implementatie Rooskens in staat stellen bedrijfsprocessen binnen haar logistieke netwerk te automatiseren en operaties over meerdere supply chain-stromen, transportmodi en geografische gebieden te optimaliseren. Hierdoor wordt de klantervaring verbeterd, de coördinatie beter ondersteund, verbetert de communicatie met vervoerspartners en zullen de vracht- en operationele kosten verlagen.

"Onze klanten staan centraal in alles wat we doen en we zijn altijd op zoek naar hoe we hen kunnen helpen bij het oplossen van de uitdagingen van vandaag, terwijl we onszelf continu uitdagen met vragen over wat de toekomst biedt", aldus Caroline Rooskens, algemeen directeur bij Rooskens Group, over de keuze voor Oracle. "Om deze waarden hoog te houden en ervoor te zorgen dat we onze klanten en vervoerders de best mogelijke oplossingen bieden, moesten we de manier waarop we ons bedrijf leidden heroverwegen en daarom hebben we voor Oracle gekozen. Met Oracle Transportation Management hebben we een toonaangevende oplossing voor transportbeheer die ons zal helpen onze visie waar te maken om onze klanten de beste logistieke diensten en toegevoegde waarde te bieden.”

Geïntegreerd platform

Met Oracle Transportation Management is Rooskens voorzien van één geïntegreerd platform waarmee het elk facet van zijn transportactiviteiten efficiënter kan beheren – van het optimaliseren van zijn logistieke netwerk, tot het stroomlijnen van biedingen en bestellingen en het opstellen van effectievere verzendplannen.

“Logistieke dienstverleners zoals Rooskens moeten hun bedrijfsmodellen heroverwegen omdat ze hun bedrijf diversifiëren en geconfronteerd worden met radicaal veranderende klantverwachtingen", stelt Edith Bevers, Vice President Applications, Oracle Benelux. "De wereldwijde pandemie heeft dit proces enorm versneld. Rooskens is een vooruitstrevende denker met een cultuur van innovatie waardoor het jarenlang toonaangevend is geweest in zijn marktsegmenten. Met Oracle Transportation Management heeft het nu een geïntegreerd logistiek managementplatform om zowel zijn huidige als toekomstige behoeften te ondersteunen."

FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023