Wouter Hoeffnagel - 02 februari 2022

XDR-leverancier TEHTRIS breidt Europese aanwezigheid uit

XDR-leverancier TEHTRIS breidt Europese aanwezigheid uit image

TEHTRIS, gespecialiseerd in automatische neutralisatie van cyberbedreigingen en aanbieder van een XDR-platform, breidt zijn aanwezigheid in Europa uit. Naast de opening van vestigingen in Spanje en Duitsland dit jaar, worden ook in andere regio’s nieuwe teams opgezet. Dit is een aanvulling op Europese partnerschappen die TEHTRIS al heeft met bedrijven in Zwitserland, België en Luxemburg.
 
Het securitybedrijf heeft in 2021, ten tijde van de pandemie, meer dan 160 mensen aangetrokken en zag zijn inkomsten met dubbele cijfers stijgen. Dit volgt op een recordfinanciering van 20 miljoen euro uit een Serie A-financieringsronde in 2020. In 2022 wil TEHTRIS zijn groei versnellen door 200 nieuwe mensen in dienst te nemen. Deze mensen gaan Europese bedrijven en overheden helpen in de technologische wapenwedloop met cybercriminelen. Daarom opent TEHTRIS nieuwe kantoren in Duitsland en Spanje, waar lokale mensen worden aangenomen om de bekendheid en het gebruik van de technologie van TEHTRIS in Europa te stimuleren.

Cyberaanvallen neutraliseren

Volgens Check Point Research is het aantal cyberaanvallen op Nederlandse bedrijven in 2021 bijna verdubbeld (97 procent). Vooral internet- en managed service-providers waren vaak het slachtoffer, met 1190 aanvallen per week. Daarna volgen de zorgsector (669 aanvallen per week) en de retailsector (666 aanvallen per week).
 
Om dit complexe en gevaarlijke bedreigingslandschap het hoofd te kunnen bieden, moeten bedrijven en overheden hun detectie- en herstelwerkzaamheden sterk automatiseren, zodat hun beveiligingsteams zich kunnen richten op taken die om menselijk inzicht vragen.

XDR platform

In dit kader heeft TEHTRIS het TEHTRIS XDR Platform ontwikkeld. Dit is volgens het bedrijf de eerste XDR (eXtended Detection Response) - oplossing die in Europa is ontworpen en de enige ter wereld die native gecodeerd is. De detectie, analyse en neutralisatie van ransomware, cyberaanvallen en afwijkend gedrag wordt autonoom en direct uitgevoerd. Dit geldt zowel voor bekende als onbekende bedreigingen waarbij geen menselijke tussenkomst nodig is. Het XDR-platform van TEHTRIS is momenteel het meest toegankelijke platform om oplossingen via de beschikbare API's op de markt te brengen.
 
TEHTRIS XDR Platform is van nature een soevereine oplossing en beschermt de bestanden en data van zijn internationale klanten zonder de inhoud ervan te lezen. Daarnaast wordt de oplossing ontwikkeld en gehost in Frankrijk, waardoor het aan de Europese normen voldoet. Door de samenwerking met de Open Trusted Cloud van OVHCloud, biedt TEHTRIS zijn klanten oplossingen die op een soevereine manier in de cloud worden gehost.