Martijn Kregting - 17 juni 2022

Axians Enterprise Business Partner van NICE

Axians Enterprise Business Partner van NICE image

Axians, aanbieder van bedrijfskritieke telecommunicatie, is Enterprise Business Partner geworden van voice recording-specialist NICE. Axians werkt al jaren met de oplossing, maar nu is de system integrator ook een NICE NTR-X gecertificeerde Enterprise Business Partner.

Axians heeft al meer dan twintig jaar ervaring met voice recording. De technologie werd in eerste instantie specifiek ingezet in dealingrooms van banken, omdat wet- en regelgeving banken verplichtte om transparant te zijn over hoe deals tot stand komen. In de loop der jaren breidden de toepassingen zich uit. Deels uit compliancy-overwegingen, maar ook vanuit de behoefte om klantvragen vast te leggen en beter te leren begrijpen.

Nu thuiswerken gemeengoed aan het worden is, gaan steeds meer bedrijven over tot het opnemen van telefoongesprekken. Zo zijn naast banken en verzekeraars ook de zorg en callcenters sectoren waar het opnemen van telefoongesprekken tot de standaardwerkwijze behoort, aldus Axians. Enerzijds gebeurt dit om klantinformatie compleet te maken, anderzijds voor het verbeteren van de dienstverlening door gesprekken te analyseren. Daarom wordt voice recording steeds vaker toegepast in combinatie met speech analytics.

Enterprise Business Partner

NICE NTR-X is een flexibel voice recording platform dat samenwerkt met A-merken Unified Communications-platformen zoals Microsoft Teams, on-prem of in een publieke of private cloud. Met de benoeming tot Enterprise Business Partner heeft Axians nu een gecertificeerde groep engineers beschikbaar en sneller rechtstreeks toegang tot de specialisten van NICE, waardoor ook de meest complexe klantvragen sneller kunnen worden opgelost.

Gijs Borsboom, Sales Director Noord- en Zuid-Europa bij NICE, stelt dat Axians de eerste NTR-X gecertificeerde partner is. "Zij hebben jarenlange ervaring in missie kritieke communicatie-oplossingen en -diensten, zijn uniek gepositioneerd en weten als geen ander wat erbij komt kijken om geavanceerde voice recording systemen te ontwerpen, implementeren en beheren."

Volgens Willem Meijer, Business Unit Manager Axians, onderstreept de benoeming tot Enterprise Business Partner de jarenlange samenwerking. "Onze klanten profiteren van dit partnership doordat we nog nauwer met NICE samenwerken, sneller toegang hebben tot specifieke kennis en ook meer invloed hebben op de ontwikkelagenda van NICE.”

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023