Martijn Kregting - 27 juni 2022

Super Micro komt met reeks Intel Xeon D-processor gebaseerde systemen

Super Micro Computer, leverancier van computing, storage, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, introduceert wereldwijd een aantal nieuwe systemen. Daaronder de onlangs aangekondigde SuperEdge en een reeks op Intel Xeon D-processor gebaseerde systemen. De systemen zijn volgens Super Micro geoptimaliseerd voor de intelligent edge, waar responsieve systemen nodig zijn die latency verminderen.

De nieuwe systemen zijn ontworpen voor zware omstandigheden met de best presterende CPU's en GPU's op basis van de Building Block Solution van Super Micro, stelt Charles Liang, president en CEO van het bedrijf. "We zetten ons ook in om de CO2-voetafdruk van onze servers te verlagen, met minder uitstoot en een groenere planeet als gevolg." De introducties omvatten onder andere vernieuwde uitvoeringen van het IP65 Outdoor Edge-systeem en de Supermicro Hyper-E productlijnen, allemaal zijn ontworpen met de optimale Intel Xeon CPU en verschillende form factors.

Robuuste omgevingen

"Nu data wordt verwerkt buiten het traditionele datacenter, zijn klanten op zoek naar oplossingen om de meest veeleisende gebruiksscenario's aan te pakken om een betere algehele ervaring te creëren voor belangrijke netwerk- en edge-gebruik en workloads,” aldus Jeni Panhorst, VP en GM van de Network and Edge Compute Division bij Intel. "Onze samenwerking met Supermicro breidt het bereik van systemen uit die nodig zijn om te voldoen aan de vraag in robuuste omgevingen. Daarnaast maakt onze samenwerking het mogelijk om nieuwe oplossingen te leveren die innovatie verhogen en kosten voor veel organisaties verlagen."

De short depth en front I/O systems zijn vooral gericht op edge-omgevingen waar de fysieke ruimte zeer beperkt kan zijn. Het kan nodig zijn dat deze systemen worden ingezet in faciliteiten die ver verwijderd zijn van datacenters. Supermicro stelt daarom te blijven innoveren met servers die in buitenomgevingen kunnen worden geïnstalleerd.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024