Martijn Kregting - 05 augustus 2022

Ivanti en SentinelOne gaan samenwerken voor beter patchmanagement

Ivanti en SentinelOne gaan samenwerken voor beter patchmanagement image

Ivanti en SentinelOne gaan samenwerken om organisaties te helpen een complete, risicogebaseerde aanpak voor patchmanagement te implementeren en zich zo beter te beschermen tegen cyberbedreigingen zoals ransomware-aanvallen. Hiertoe worden Ivanti Neurons for Patch Management en SentinelOne's Singularity XDR platform geïntegreerd om autonoom vulnerability assessment, prioritering en herstel te leveren. Ivanti is leverancier van een automatiseringsplatform dat IT-assets van cloud tot edge ontdekt, beheert, beveiligt en onderhoudt. SentinelOne levert een autonoom cybersecurityplatform.

Voor veel organisaties is patchmanagement een uitdaging, stellen Ivanti en SentinelOne. Beveiligings- en IT-teams worstelen vaak met het in kaart brengen van kwetsbaarheden en software-updates, patch-vertraging, gefragmenteerde processen, diverse technologie-stacks en gescheiden teams. Volgens recent onderzoek van Ivanti vindt 71 procent van de IT- en security-professionals patching te complex, omslachtig en tijdrovend. 53 procent zegt dat het organiseren en prioriteren van kritieke kwetsbaarheden het grootste deel van hun tijd in beslag neemt.

Hiaten in beveiliging

Beide zaken leiden ertoe dat veel beveiligings- en IT-teams alleen nieuwe kwetsbaarheden patchen, of kwetsbaarheden die bekend zijn gemaakt in de National Vulnerability Database (NVD). Dit kan echter leiden tot hiaten in de beveiliging van organisaties, aangezien de NVD momenteel meer dan 20 procent van alle veelvoorkomende kwetsbaarheden mist. Beheersprocessen voor patchen zijn bovendien vaak verouderd, terwijl ongepatchte kwetsbaarheden in applicaties en besturingssystemen nog steeds een van de meest prominente aanvalsvectoren die door hackers worden uitgebuit.

Aanvallers zijn sneller dan ooit in staat kwetsbaarheden te misbruiken om zwakke plekken in de beveiliging aan te vallen om zo een maximale schade te veroorzaken. Uit het Ransomware Index Report Q1 2022 blijkt dat efficiënter opererende ransomwaregroepen erin slagen om kwetsbaarheden al binnen acht dagen na de openbaarmaking door leveranciers uit te buiten. Dit betekent dat elke kwetsbaarheid een race tegen de klok is voor organisaties om alle bedrijfsmiddelen te beschermen tegen bedreigingsactoren.

De samenwerking tussen Ivanti en SentinelOne moet deze uitdagingen aanpakken door organisaties in staat te stellen endpoints organisatiebreed met één klik extra te beveiligen, de cyberhygiëne te verbeteren en aanvalsoppervlakken te verkleinen door kwetsbaarheden sneller te detecteren en te verhelpen. De geïntegreerde oplossing belooft security- en IT-teams te voorzien van context en adaptieve intelligentie rond de kwetsbaarheden binnen hun organisatie, en in staat te stellen om ze snel te verhelpen.

Progress Communications BW start week 17 tm 19 DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
Progress Communications BN start week 17 tm 19