Martijn Kregting - 10 september 2022

Gemeente Den Haag selecteert partners voor inzet extern IT-personeel

De gemeente Den Haag heeft een consortium bestaande uit DiVetro, Bartosz en LINKIT geselecteerd als leverancier voor de flexibele IT-inhuur. Het contract is ingegaan op 1 augustus. Het consortium moet de gemeente ondersteunen bij het ontwikkelen en beheren van- en regie voeren op het gemeentelijke applicatielandschap en de basis IT-infrastructuur. Andere partijen die zijn geselecteerd voor perceel 1 (generiek IT-personeel) zijn CIM Solutions (in combinatie met VKA en Brunel) en Yacht. Het contract loopt twee jaar (met twee keer een optie op 1 jaar verlenging).

De ICT van de gemeente Den Haag (550.000 inwoners) is voor het grootste deel gecentraliseerd. Met circa 500 IT’ers werkt de ICT-afdeling aan een groot aantal (grote en kleine) applicaties. De afgelopen jaren voerde de afdeling gemiddeld zo'n 100 ICT-projecten simultaan uit - naast de standaard IT-dienstverlening. Deze projecten variëren van digitalisering van de dienstverlening voor de inwoners van de stad en projecten voor de jeugdzorg en participatiewet tot implementatie van data-gedreven werken en het toepassen van algoritmes en artificial intelligence.

DiVetro levert ter ondersteuning van de ICT-afdeling experts op het gebied van architectuur, agile, analyse, data, security, management, sourcing en regie. LINKIT verzorgt systeem- en applicatieontwikkelaars en integratie- en infrastructuurspecialisten, data engineers en applicatiebeheerders. Bartosz focust zich op softwarekwaliteit en levert agile testers. De drie beschikken verder over een ecosysteem met specialisten van andere bedrijven en zelfstandige professionals.