Wouter Hoeffnagel - 24 januari 2023

Intel ontslaat ruim vijfhonderd mensen in Californië

Intel ontslaat ruim vijfhonderd mensen in Californië image

Intel ontslaat 544 medewerkers in de Amerikaanse staat Californië. De ontslagen maken onderdeel uit van een reorganisatieplan dat Intel in oktober aankondigde. Volgens dit plan wil Intel dit jaar zo'n 3 miljard dollar aan kostenbesparingen realiseren.

Het Amerikaanse bedrijf meldt de ontslagen aan California Employment Development Department (EDD). Deze Californische wetgeving verplicht bedrijven werknemers die getroffen worden door sluitingen van kantoren of omvangrijke ontslagrondes tijdig te informeren.

De California EDD publiceerde naar aanleiding van de plannen van Intel een drietal WARN-waarschuwingen. De eerste waarschuwing heeft betrekking op het ontslag van 201 medewerkers van de Intel Mission Campus in Santa Clara. In sommige gevallen kunnen deze medewerkers binnen Intel in een andere functie aan de slag. Ook waarschuwt de California EDD voor het ontslag van 176 medewerkers in Folsom, Californië. In de derde brief waarschuwt het eveneens voor ontslagen in Folsom, waarbij het ditmaal gaat om 167 mensen. Ook waarschuwt California EDD dat in Folsom mogelijk meer ontslagen volgen.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024