Floris Hulshoff Pol - 23 februari 2023

Ingram Micro geeft donatie aan Stichting Ambulance Wens

Ingram Micro geeft donatie aan Stichting Ambulance Wens image

Ingram Micro geeft een donatie van 5000 euro aan Stichting Ambulance Wens. Tijdens de Dutch IT Channel Awards, op 16 maart 2023, en in de aanloop daarnaartoe, krijgt de stichting een belangrijk podium. Het doel is om met het hele IT-kanaal zoveel mogelijk geld op te halen.

Stichting Ambulance Wens vervult sinds 2007 de laatste wens van niet meer mobiele patiënten die niet lang meer te leven hebben. Dat gebeurt met acht speciaal voor dit doel ontworpen ambulances en met de hulp van 270 medisch geschoolde vrijwilligers. In 15 jaar tijd werden er in totaal ongeveer 18.500 wensen vervuld. Dit is voor de betrokken patiënten en hun omgeving vaak van onschatbare waarde. Een veelvoorkomende wens is dat mensen nog één keer, vanuit het ziekenhuis, naar huis kunnen gaan.

Diane Sestig, Marketing Director bij Ingram Micro Nederland, zegt over de donatie: “Binnen Ingram Micro is het zorgen voor elkaar, zowel binnen onze organisatie als ook daarbuiten in de maatschappij, enorm belangrijk. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten, die niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt heel belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk zijn. Wij vinden het een eer dat wij kunnen bijdragen aan het vervullen van deze wensen via de Stichting Ambulance Wens.”    

Directeur Kees Veldboer jr. is blij met de samenwerking met Dutch IT Channel en de donaties van partners zoals Ingram Micro. Donaties zijn namelijk van levensbelang voor Stichting Ambulance Wens. “Wij betalen de hele wens, ook als iemand bijvoorbeeld nog naar Oostenrijk wil. De ambulances zijn een grote kostenpost. Die rijden allemaal zo’n 100.000 kilometer per jaar. Benzine is duur, zeker nu. Jaarlijks hebben we zo’n 800.000 tot 900.000 euro nodig om het vervullen van de wensen te kunnen betalen. En daar komt de aanschaf van nieuwe ambulances, wat elke vijf jaar nodig is, nog bij.”

Samenwerkingen zoals met de Dutch IT Channel Awards zijn ook om een andere reden belangrijk, geeft hij aan. “Nog niet iedereen kent onze stichting. We horen na presentaties nog best vaak verhalen die beginnen met: ‘Had ik dit maar geweten toen...’ Extra aandacht en iets kunnen vertellen over onze mogelijkheden, is daarom erg prettig.”

Witold Kepinski, oprichter en hoofdredacteur van Dutch IT Channel, is trots op de samenwerking en donatie van Ingram Micro. Eerder gaf Pure Storage 3000 euro en Dutch IT Channel 2500 euro.

Wilt u een donatie doen of meer informatie? Neem dan contact op met Monique Vreeswijk: 06-28117617 of m.vreeswijk@dutchitchannel.nl

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024