Martijn Kregting - 06 april 2023

Cisco introduceert nieuwe Webex-functies voor hybride (samen)werken

Cisco komt geregeld met nieuwe Webex-functionaliteiten om zo hybride werken goed te blijven ondersteunen. Het voornaamste doel van deze vernieuwingen is volgens Cisco om de samenwerking tussen hybride werkers te verbeteren, de gebruikerservaring te maximaliseren en (online) werkruimtes optimaal in te richten. De nieuwste ontwikkelingen voor Webex by Cisco op de iPad spelen hierop in, aldus de Webex-leverancier.

Cisco introduceert nieuwe Webex-functies voor hybride (samen)werken image

Met de nieuwe Webex Meetings-functies op de iPad kunnen iOS-gebruikers voortaan efficiënt multitasken op één scherm. Door ondersteuning van Multiple Windows kunnen verschillende apps zoals Webex Meetings, notities, agenda en e-mail tegelijkertijd worden gebruikt binnen de Webex Meeting-app.

Ook wordt Webex Meetings op de iPad voortaan ondersteund door Stage Manager. Dit is een iPad-functie waarmee gebruikers gemakkelijk tussen apps kunnen navigeren, de grootte ervan aan kunnen passen, hun scherm zelf overzichtelijk in kunnen delen. Dit maakt het overbodig om op een groot scherm te werken. Door app-vensters naast elkaar te zetten, kunnen iPad-gebruikers bijvoorbeeld naast het volgen van een Webex meeting tegelijkertijd een presentatie bekijken.

AI-ondersteunde toevoegingen

Webex by Cisco komt verder met een aantal, door kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunde toevoegingen, die een meer gepersonaliseerde en inclusieve ervaring tijdens het hybride samenwerken beloven.

“Transformational AI richt zich op de volgende fase van hybride werk en bevat de sleutel tot een verbeterde hybride werk- en klantervaring”, licht Jeetu Patel, EVP en GM, Security en Collaboration bij Cisco, de vernieuwingen toe. “Cisco heeft al tientallen jaren ervaring met AI met vooraanstaande kennis van Natural Language (NL) en audio- en video-intelligentie in Webex. Ik ben er trots op dat dit verder wordt uitgebreid naar innovaties binnen ons samenwerkingsportfolio. Met deze nieuwe AI-innovaties stellen we onze klanten in staat om een uitzonderlijke hybride werkervaring te leveren, terwijl we hun vertrouwelijke informatie voortdurend beschermen.”

De toevoegingen betreffen:

  1. Verbetering van de kwaliteit en betrokkenheid van vergaderingen via AI waarbij nieuwe functies als Portrait Effect zorgen voor meer diepte en scherpte, gebarenherkenning voor non-verbale feedback en 3D-video-effecten. Ook zorgt Webex's Super Resolution via slimme verlichting voor kristalhelder beeld tijdens Webex meetings en maakt de automatische "be right back" update kenbaar wanneer een gebruiker een Webex-vergadering verlaat.
  2. Verbetering van focus door Message Recommendations om zo 1-op-1 berichten te prioriteren en Space Recommendations voor suggesties van relevante Webex-ruimtes
  3. Snellere reactietijden door het gebruik van generatieve AI in het Webex Contact Center voor Virtual Agents, Agent Answers en Contextual Chat Summary, en Subject Line Generator voor e-mailonderwerpregels
  4. Betere video-ervaring door camera’s die personen volgen via stem- en gezichtsherkenning waarbij beeld automatisch wordt gewisseld om de beste hoek van de actieve spreker vast te leggen
  5. Met video-zones worden mensen individueel ingekaderd waarbij lege ruimte buiten beeld blijven. Alleen mensen die zich binnen de gedefinieerde grenzen bevinden, worden bij de vergadering betrokken wat de afleiding van mensen buiten de vergadering elimineert.
Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V2