Martijn Kregting - 06 april 2023

Cradlepoint neemt Ericom Software over

Cradlepoint (zakelijke 5G-oplossingen) maakt bekend dat het Ericom Software heeft overgenomen. Zo verkrijgt de dochter van Ericsson een zakelijk cloudplatform voor netwerkbeveiliging en verwacht het zijn aanbod van SASE- en zero trust-oplossingen voor vaste netwerken en hybride 5G-omgevingen te versterken.

Cradlepoint neemt Ericom Software over image

De overname van Ericom vormt volgens Cradlepoint een belangrijke pijler van zijn strategie om een integrale zakelijke dienst voor de beveiliging van 5G-omgevingen te ontwikkelen. De oplossingen van Ericom voor zero trust en vanuit de cloud aangeboden IT-beveiliging zullen de basis vormen van de nieuwe clouddienst Cradlepoint NetCloud Threat Defense. Cradlepoint stelt hiermee de reikwijdte van zijn met routers geïntegreerde en voor mobiele netwerken geschikte SASE- en zero trust-oplossingen te verbreden naar vaste netwerken, thuiswerkers, technologische toepassingen binnen voertuigen en IoT-omgevingen.

Cloud als voorkeursmechanisme

"Binnen het bedrijfsleven is sprake van een snelle convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit. Steeds meer organisaties maken gebruik van de cloud als voorkeursmechanisme voor het aanbieden van SASE-functionaliteit," zegt Will Townsend, vice-president en principal analyst Networking & Security bij Moor Insights & Strategy. "Cradlepoint’s overname van Ericom en zijn zero trust-mogelijkheden zal het in een goede positie brengen deze technologie aan te bieden."

Ericom heeft zijn kennis van technologieën voor remote access en vanuit de cloud geleverde internetbeveiliging toegepast voor de ontwikkeling van zijn securityoplossing. Het voorziet organisaties van een reeks geïntegreerde beveiligingsmechanismen die alle aspecten van het Secure Access Service Edge (SASE)-framework van Gartner dekken. Voorbeelden zijn secure web gateway (SWG), remote browser isolation (RBI), cloud access security broker (CASB) en zero trust network access (ZTNA).

De cloudgebaseerde beveiligingsoplossing wordt geleverd via een gedistribueerd high availability-netwerk dat bij diverse tier-1 cloudinfrastructuurpartners wordt gehost. Dit biedt Ericom een wereldwijde reikwijdte en stelt het in staat om beveiligingspolicies toe te passen dichtbij gebruikers en de data en applicaties waartoe zij toegang nodig hebben.

Vaart maken met implementatie 5G

"De expertise van Cradlepoint op het gebied van bedrijfsnetwerken en de innovatieve oplossingen van Ericom voor beveiliging op basis van SSE en zero trust bieden ons krachtige mogelijkheden om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar vanuit de cloud aangeleverde oplossingen voor netwerkbeveiliging,” aldus David Canellos, de CEO van Ericom. “Dankzij deze overname kunnen we beter voorzien in de beveiligingsbehoeften van internationaal opererende ondernemingen die vaart willen maken met de implementatie van 5G-technologie."

DIL Dutch IT Leaders Linkedin Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders
Nutanix BW/BN 30-05 tm 15-06-2023