Martijn Kregting - 11 april 2023

ESET gaat kennis delen met Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

ESET gaat in Nederland samenwerken met Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB). De twee partijen gaan werken aan het verbeteren van de digitale veiligheid in de keten van de hightech-maakindustrie. De samenwerking zal zich vooral richten op bewustwording en kennisdeling, waarbij ESET relevante content met CWB zal delen. Deze content kunnen zij vervolgens doorzetten naar de CWB-leden. Ook zullen deze leden gemakkelijker toegang krijgen tot ESET’s technologie.

ESET gaat kennis delen met Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport image

De stichting Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport helpt bedrijven in de hightech- en maakindustrie om zich beter te wapenen tegen cybercriminaliteit. Door samen te werken en praktijkervaring te delen, hoeft niemand het wiel opnieuw uit te vinden. Het CWB heeft 95 leden en 20 partners, voornamelijk binnen het mkb. Via een portaal stelt CWB-oplossingen en diensten beschikbaar voor participanten. Ook deelt de organisatie dreigingsinformatie en houdt zij kennissessies. Het CWB heeft een nauwe samenwerking met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Beveiliging op hoog niveau

Vanwege de cruciale positie in de keten van de hightech-maakindustrie binnen de toeleveringsketen en de waardevolle data waarover hightech- en maakindustriebedrijven beschikken, dient de beveiliging op een hoog niveau te worden uitgevoerd. ESET’s oplossingen moeten de bedrijven binnen het samenwerkingsverband in staat stellen om op het gebied van cyberbeveiliging gebruik te maken van het meest geavanceerde EPDR-platform en de grootste speler afkomstig uit de Europese Unie. Hierbij ligt de focus op preventie, detectie en respons. Verder stelt ESET met haar diensten mkb-bedrijven de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van externe expertise om hun veiligheid te waarborgen.

"In een tijdperk waar digitale veiligheid essentieel is, is samenwerking de sleutel tot het waarborgen van een veiligere toekomst", aldus Clayton Inge, Director Strategic Partnerships & Alliances bij ESET in Nederland, over de reden om samen te werken met het CWB, waar het belangeloos delen van kennis, ervaringen en samenwerking centraal staan. Door het ontsluiten van onze oplossingen, expertise en kennis voor de leden van deze belangrijke technologie- en innovatiehub in Nederland kunnen wij hun cybersecuritystrategie versterken, waardoor een veiliger en veerkrachtiger cyberlandschap ontstaat voor alle betrokkenen."

“ESET is een zeer ervaren partner die meerdere opties biedt om ieders digitale wereld te beschermen", voegt Lisette Oosterbosch, community manager van het CWB toe. "Die keuzemogelijkheid, van basisbeveiliging tot complete beveiligingsoplossingen, past uitstekend bij onze participanten. Want zij hebben uiteenlopende behoeftes, afhankelijk van hun risicoprofiel. Daarbij zijn medewerkers van ESET volop bereid om hun expertise te delen. Daar worden wij allemaal wijzer van.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024