Wouter Hoeffnagel - 26 mei 2023

T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien 23.500 Amsterdamse adressen van glasvezel

T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber gaan 23.500 adressen in Amsterdam via glasvezel internettoegang bieden. Naar verwachting kunnen de eerste adressen vanaf augustus 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Het gaat daarbij om zowel bedrijven als huishoudens.

T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien 23.500 Amsterdamse adressen van glasvezel image

De in totaal 23.500 adressen zijn verdeeld over de wijken Da Costabuurt, Kinkerbuurt, Van Lennepbuurt, Helmersbuurt, Vondelbuurt en Overtoomse Sluis. De werkzaamheden beginnen juni 2023. T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim een miljoen adressen. Het gaat daarbij om stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders.

Betaalbaar en snel internet in heel Nederland

"Ons doel is betaalbaar en snel internet overal in Nederland. We hebben onlangs de grens van 1 miljoen aangekondigde adressen bereikt en zetten een stapje harder om nóg meer mensen te laten profiteren van glasvezel. Ik ben trots dat we deze stap nu ook in Amsterdam Oud-West zetten”, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland.

“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber.

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024