Wouter Hoeffnagel - 27 juli 2023

Informa Tech krijgt Canalys in handen

Informa Tech, een speler in marktinzicht, neemt marktonderzoeker Canalys over. Canalys is een wereldwijde onderzoeks- en evenementenbureau dat zich specifiek richt op kanaal- en mobiliteitstechnologie.

Informa Tech krijgt Canalys in handen image

Met de overname breidt Informa Tech zijn Omdia-onderzoeksmogelijkheden verder uit naar enerzijds de channel - met focus op distributeurs, wederverkopers met toegevoegde waarde, systeemintegratoren en beheerde serviceproviders - en anderszijds consumenten- en zakelijke apparaten op het gebied van mobility. Ook creëert het bedrijf een wereldwijd platform voor netwerken in het kanaal door het samenbrengen van zowel Canalys als de channel-evenementen van Informa Tech.

Krachtenbundeling

Canalys is een leverancier van technologisch onderzoek in de channel- en mobiliteitsmarkt. Het beschikt over een team van ervaren analisten met kennis van zowel bedrijfs- en consumententechnologie en de automotivesector. Onder meer leveranciers en professionals uit de industrie zijn klant bij Canalys.

“Kanaal en mobiliteit zijn twee ongelooflijk opwindende gebieden voor onze branche, waar technologie, toeleveringsketens en manieren om naar de markt te gaan voortdurend evolueren. Meer dan 70% van alle zakelijke technologie wordt via het kanaal verkocht en daarom is het van enorm belang voor onze klanten”, aldus Gary Nugent, CEO van Informa Tech. “Onze missie met onze onderzoeksgroep Omdia is om de punten voor onze klanten in het technologielandschap met elkaar te verbinden en Canalys biedt leidend inzicht in kanaal- en mobiliteitsmarkten op wereldschaal, terwijl het ons in staat stelt onze aanwezigheid in Azië te versterken. We hebben ook de mogelijkheid om wereldwijde netwerkmogelijkheden voor onze klanten in channel te versnellen door Canalys-evenementen te combineren met ons toonaangevende evenementenmerk Channel Partners.”

"We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Informa Tech en zijn toonaangevende onderzoek-, evenementen- en mediaportfolio", aldus Steve Brazier, CEO van Canalys. “Bij Canalys hebben we 25 jaar lang kanaal en mobiliteit geleefd en geademd terwijl we groeiden naar andere ruimtes zoals Automotive. Door nu te combineren met Informa Tech, en met name de leidende merken Omdia, Channel Partners en Channel Futures, hebben we het platform om onze klanten nog meer breedte en diepte van expertise op wereldwijde schaal te bieden. We kijken ernaar uit om samen te werken om de toekomst van technologisch onderzoek vorm te geven.”

De overname van Canalys wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 afgerond.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei