Anne van den Berg - 21 december 2023

VEON besteedt volledige digital workplace uit aan Four IT

VEON, een internationaal telecombedrijf met het hoofdkantoor in Nederland en Dubai, was op zoek naar een partij voor dataverwijdering bij hardware die aan vervanging toe is. Ze kwamen uit bij Four IT, een dienstverlener die ondersteunt bij de hele digital workplace. “Ze pakken een verbetering vaak al op voordat ik het zelf in de gaten heb. Dankzij die ontzorging kan ik mij focussen op andere belangrijke en strategische zaken”, vertelt Johan Huijgen van VEON.

VEON besteedt volledige digital workplace uit aan Four IT image

VEON is een groot, internationaal telecombedrijf, met zo’n 160 miljoen klanten in zes landen: Pakistan, Oekraïne, Bangladesh, Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizië. In die landen wil VEON zorgen voor meer digitale inclusie, burgers meer macht geven en economische groei bevorderen. Johan Huijgen is Director IT & Group Cyber Security en verantwoordelijk voor de volledige IT-infrastructuur binnen VEON op de hoofdkantoren in Amsterdam en Dubai. Samen met zijn team van IT-professionals zorgt hij ervoor dat de gehele VEON-organisatie veilig en met de meest efficiënte techniek en applicaties opereert die volledig aansluiten bij de bedrijfsdoelen van VEON.

Dataverwijderingsvraagstuk

Hij vertelt: “Four IT is bij mij binnengekomen voor een dataverwijderingsvraagstuk en zij hebben dit toen heel goed weten op te lossen. Deze ‘aanpakkers’-mentaliteit hebben zij nog altijd doorgezet en inmiddels pakken zij alle IT-vraagstukken op met betrekking tot de moderne werkplek, server & storage, cloud, onze netwerken en het duurzaam verlengen van de ICT lifecycle.”

VEON is al sinds 2017 klant bij Four IT. Een team van twaalf specialisten vanuit Four IT werkt dagelijks on-site voor VEON op de kantoren in Amsterdam en Dubai. Een nauwe samenwerking is ontstaan en de specialisten van Four IT werken elke dag samen om de IT-infrastructuur binnen VEON optimaal te laten verlopen. Daarbij ontzorgt het team Huijgen volledig.

Huijgen werd naar eigen zeggen al in het eerste gesprek overtuigd door het probleemoplossend vermogen en het meedenken van Four IT. Daarna werden er snel stappen gezet, vertelt Maaike Dekkers-Duijts, CEO bij Four IT. “Wij vinden het bij Four IT belangrijk dat we ons flexibel opstellen en meedenken in oplossingen voor onze klanten. Verschillende soorten specialisten zijn on-site werkzaam binnen VEON. Zij luisteren continu naar de vraagstukken die VEON heeft, denken mee en lossen het ook op.”

Digital workplace

Four IT kreeg de vraag om een volledige digital workplace te creëren waarin VEON als internationale organisatie eenvoudig en vrijwel grenzeloos samenwerkt. Dekkers-Duijts: “Toen wij begonnen bij VEON was er veel ongemak op het gebied van IT. Verouderde laptops, alles draaide op hele dure servers in Amsterdam en met oude software. Wij hebben het hele landschap gemoderniseerd, zodat iedereen weer tevreden en efficiënt aan het werk kon. Nieuwe laptops met de nieuwste software, bijna alles naar de cloud en volledige implementatie van Office 365. Daarbij rekening houdend dat iedereen zo onafhankelijk mogelijk van kantoor kan werken, waar ook ter wereld.”

Huijgen is blij met de samenwerking: “Er is een nauwe band ontstaan tussen mijn team en dat van Four IT. We werken op een gelijkwaardige manier als collega’s samen. Zij zijn letterlijk een verlengstuk van ons IT-team.”

Johan Huijgen

Problemen on the spot oplossen

Dekkers-Duijts: “Dagelijks zijn wij continu bezig om VEON veilig te houden. VEON is een grote speler op de markt en heeft daardoor dagelijks te maken met digitale dreigingen. Wij doen continu implementaties van beveiligingssoftware en maatregelen, maar bewaren wel het evenwicht tussen gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat iedereen altijd kan doorwerken. Het maakt niet uit welk probleem ontstaat, wij lossen het op.”

Huijgen is heel blij met het eindresultaat. “Mensen kunnen wereldwijd veilig inloggen op hun applicaties. Veilig en probleemloos doorwerken, en als gebruikers ergens tegenaan lopen, dan pakt het team het professioneel en slagvaardig op voordat er grote problemen ontstaan. Zo word ik echt ontzorgd. Ik kan me focussen op andere dingen.” Dekkers-Duijts is trots op het project. “Wij vinden het heel belangrijk om met een klant een langdurig traject in te gaan, waarbij wij een nauwe band met de klant opbouwen en stap voor stap alle problemen aanpakken.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024