Witold Kepinski - 22 december 2023

Ruimte voor techtalent tijdens partnerevent Huawei

Een feestelijke jaarafsluiting: dat was het partnerevent van Huawei op 14 december in Den Haag. Ook vond deze avond de afsluitende ceremonie plaats voor de studenten die deelnamen aan het succesvolle talentprogramma Seeds for the Future. Eén van de sprekers was AI/Technologie-expert Christian Kromme.

Ruimte voor techtalent tijdens partnerevent Huawei image

Guy Hendricks, Head of Government Affairs en drijvende kracht achter Seeds for the Future in Nederland, verwelkomt de aanwezigen in Amare, het Haagse huis van cultuur. Guy benadrukt hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor talentontwikkeling: “Alleen als we erin slagen voldoende mensen te enthousiasmeren voor een carrière in ICT kan de verdere noodzakelijke digitalisering van Nederland plaatsvinden. Op deze manier dragen wij ons steentje bij voor ontwikkelingen in onze sector.”

Tiende editie Seeds for the Future

Eén van de manieren waarop Huawei studenten enthousiasmeert voor ICT is het talentprogramma Seeds for the Future. Jaarlijks ondersteunt dit programma jonge professionals over heel de wereld. Veertig studenten van tien universiteiten in Nederland waren erbij in oktober. Zij ontvangen deze avond hun certificaat uit handen van Tamara Villani el Fellahi, Corporate Communications & Media Manager bij Huawei Nederland. En daar blijft het niet bij: de twintig beste studenten worden verrast met een studiebeurs van €2500. Daarnaast is er een special award voor Maria Francesca Burger (23), masterstudent aan de Erasmusuniversiteit, Rotterdam School of Management. Maria krijgt een studiereis aangeboden in januari: The European Seeds trip to China. Zij ontvangt de award omdat ze over de gehele linie de beste resultaten had.

Tech for good

Maria: “Ik was overweldigd toen ik het hoorde, wat een unieke kans! De reis gaat onder meer naar Beijing en Shenzhen en wordt een mix van business en cultuur. Ik ga SFtF-studenten vanuit de hele wereld ontmoeten. Ik ben hier heel dankbaar voor en kijk er erg naar uit.” Maria hoorde van Seeds for the Future via NAHSS, de Netherlands-Asia Honours Summer School. Ze kijkt met plezier op de SFtF-week in oktober terug. Met haar medestudenten voerde ze onder meer een tech for good-opdracht uit die was gericht op het onderzoeken van de waterkwaliteit van rivieren. “In onze oplossing gebruiken we het Internet of Things en 5G om de kwaliteit te monitoren, zodat ook het publiek via een app kan zien hoe schoon het water in de wijk is.”

Tijdens de feestavond in Amare zorgen twee sprekers voor de nodige food for thought. AI/Tech Expert Christian Kromme, een van de meest gevraagde futurist keynote speakers, vertelt over de radicale impact van ontwrichtende technologieën op mensen en organisaties en de rol van generatieve AI op de arbeidsmarkt. Daarnaast krijgt Afke Schaart het podium, Senior Vice President Global Government Affairs op het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen, ‘het Silicon Valley van China’.

Tijdens het walking dinner ontmoeten studenten, partners en relaties van Huawei elkaar. Maria Francesca heeft een fantastische avond: het eten is lekker en bijzonder en ze is blij haar medestudenten weer terug te zien. “Ik heb diverse interessante mensen gesproken, het gebouw was prachtig en de lezing van Christian Kromme was cool.” Ook Guy Hendricks kijkt terug op een geslaagde avond en op tien jaar Seeds for the Future in Nederland. “Volgend jaar wacht ons een volgend jubileum, dan is Huawei immers twintig jaar in Nederland actief. Ook in 2024 gaan we verder met de ontwikkeling van talent. We werken daarom nu al aan een vernieuwd SFtF-concept. Volgend jaar vertellen we hier meer over."