Witold Kepinski - 14 februari 2024

Pega GenAI Blueprint versnelt development applicaties

Pegasystems, speler op het gebied van enterprise platforms voor AI-decisioning en workflowautomatisering, lanceert Pega GenAI Blueprint. Deze ontwikkeltool combineert de kracht van generatieve AI met eigen sectorbrede praktijkcases waarmee organisaties hun applicatie-ontwerpproces enorm kunnen versnellen.

Pega GenAI Blueprint versnelt development applicaties image

Volgens onderzoeksbureau McKinsey mislukt 70% van de transformatieprojecten. Niet vreemd, aangezien traditionele ontwerpprocessen veelal niet zijn gebaseerd op het design thinking principe. Ook worden niet altijd alle betrokkenen binnen een team meegenomen in dit soort transformatieprojecten. Hoewel het gebruik van generatieve AI helpt, ligt de focus vaak vooral op het genereren van nog meer softwarecode in plaats van op het optimaliseren van applicatieworkflows.

Pega GenAI Blueprint versnelt volgens Pega het ontwikkeltraject van idee tot daadwerkelijke implementatie. Het ontwerpt geoptimaliseerde blauwdrukken van applicaties op basis van Pega’s expertise uit verschillende sectoren. Hierin zijn workflowprocessen, datamodellen en integraties opgenomen die in de praktijk het best blijken te werken, aldus Pega.

Na een korte beschrijving van het doel van de app, begeleidt de intuïtieve interface gebruikers bij het vaststellen en ontwerpen van de workflow-elementen en legt het alle feedback vast. Het is voor teamleden heel eenvoudig om binnen de app-ontwikkeltool met elkaar samen te werken. Zodra het ontwerp klaar is, kan de blauwdruk direct worden ingevoerd in het Pega Platform waar het wordt omgezet naar een bedrijfsbrede, cloudgebaseerde workflowapplicatie op maat.