Witold Kepinski - 23 februari 2024

Salesforce Marketing Cloud Growth ondersteunt MKB rond CRM, AI en data

Salesforce heeft Marketing Cloud Growth aangekondigd , een nieuwe editie van Marketing Cloud om kleine bedrijven te helpen de groei efficiënt te stimuleren met CRM, AI en data. Marketing Cloud Growth verbindt marketingautomatisering met verkoop, service en commercie, allemaal gebouwd op het vertrouwde klantenplatform van Salesforce, Einstein 1.

Salesforce Marketing Cloud Growth ondersteunt MKB rond CRM, AI en data image

Bovendien onthulde Salesforce dat marketeers kosteloos* aan de slag kunnen gaan met Data Cloud , waardoor ze de vertrouwde data uit de eerste hand krijgen die nodig is om AI in te zetten om meer gepersonaliseerde klantervaringen te creëren.

 51% van de marketeers gebruikt generatieve AI om tijd te besparen op alledaagse taken zoals het creëren van basisinhoud (76%), het schrijven van teksten (76%) en het analyseren van marktgegevens (63%). Maar zonder hoogwaardige gegevens uit de eerste hand ontbeert AI-gegenereerde inhoud de nauwkeurigheid die bedrijven nodig hebben om erop te vertrouwen en deze op verantwoorde wijze te gebruiken. 

AI zou een enorme zegen kunnen zijn voor kleine bedrijven, waar werknemers bijna elf uur per week besteden aan het opstellen van e-mails. Tijd die kan worden bespaard door het automatiseren van het maken van inhoud, personalisatie en het optimaliseren van de beste tijd om klantcommunicatie met AI te verzenden, aldus Salesforce.

 “Marketeers willen AI gebruiken om de creativiteit te stimuleren, de efficiëntie te vergroten en hun bedrijf te laten groeien, maar missen vaak de noodzakelijke gegevens voor nauwkeurige, betrouwbare resultaten. Door CRM, AI en data op één plek samen te brengen, stellen deze innovaties bedrijven in staat de overtuigende verbonden ervaringen te bieden die klanten verwachten”, aldus Steve Hammond, EVP en GM, Marketing Cloud bij Salesforce.

Lees meer details op de website van Salesforce.