Witold Kepinski - 29 februari 2024

HP ziet verkoop PCs en printers licht terugvallen

HP maakt voor het eerste kwartaal van 2024 een netto-omzet bekend van 13,2 miljard dollar, een daling van 4,4% (een daling van 4,9% bij constante wisselkoersen) ten opzichte van de periode vorig jaar. De nettowinst stijgt met 33 procent naar 600 miljoen dollar.

HP ziet verkoop PCs en printers licht terugvallen image

De netto-omzet van Personal Systems bedroeg 8,8 miljard dollar, een daling van 4% op jaarbasis (een daling van 5% bij constante wisselkoersen) met een operationele marge van 6,1%. De netto-omzet van Consumer PS daalde met 1% en de netto-omzet van Commercial PS daalde met 5%. Het totaal aantal eenheden stegen met 5%, waarbij de PS-eenheden voor consumenten 10% stegen en de PS-eenheden voor Commercial (zakelijke markt) 2%.

De netto-omzet uit de Printing business bedroeg 4,4 miljard dollar, een daling van 5% jaar-op-jaar (een daling van 5% bij constante wisselkoersen) met een operationele marge van 19,9%. De netto-omzet van Consumer Printing daalde met 22% en de netto-omzet van Commercial Printing daalde met 12%. De netto-omzet van Supplies bleef gelijk (een stijging van 1% bij constante wisselkoersen). Het totale aantal hardware-eenheden daalde met 17%, waarbij de eenheden voor consumentendrukwerk met 15% daalden en de eenheden voor commercial printing (zakelijke markt) met 18%.

“Onze resultaten over het eerste kwartaal weerspiegelen de aanhoudende vooruitgang ten opzichte van ons Future Ready-plan”, aldus Enrique Lores (foto), President en CEO van HP. “We brengen geweldige innovatie naar onze klanten en stimuleren tegelijkertijd een gedisciplineerde uitvoering in elk facet van het bedrijf. Als gevolg hiervan hebben we dit kwartaal een solide winstgroei gerealiseerd en zijn we goed gepositioneerd om te versnellen naarmate de markt zich herstelt.”

Lees alle details hier.