Witold Kepinski - 05 maart 2024

Apple introduceert nieuwe 13‑ en 15‑inch MacBook Air met M3 chip

Apple heeft de nieuwe MacBook Air met de M3-chip aangekondigd: een nog snellere en energiezuinigere versie van de draagbare laptop, zo meldt de leverancier. De devices zijn vanaf8 maart 2024 verkrijgbaar.

Apple introduceert nieuwe 13‑ en 15‑inch MacBook Air met M3 chip image

Dankzij de M3-chip is MacBook Air volgens Apple tot 60 procent sneller dan het model met de M1-chip en tot 13x sneller dan de snelste MacBook Air met een Intel-chip. 

Ook de Neural Engine van de M3-chip is volgens Apple sneller en efficiënter, waardoor MacBook Air nog altijd de beste consumentenlaptop is voor AI. 

De 13- en 15‑inch MacBook Air hebben allebei een opvallend dun en licht design, een batterij die tot 18 uur meegaat en een prachtig Liquid Retina-display. Daarnaast bieden ze compleet nieuwe mogelijkheden, zoals ondersteuning voor maximaal twee externe displays en tot 2x snellere wifi dan de vorige generatie. De nieuwe MacBook Air heeft een stevige unibodybehuizing van aluminium en is verkrijgbaar in vier schitterende kleuren: middernacht, sterrenlicht, spacegrijs en zilver. 

De uitvoering in de kleur middernacht is bovendien geanodiseerd, wat vingerafdrukken voorkomt. Met camera, microfoons en speakers van topkwaliteit, een MagSafe-oplaadpoort, een stil design zonder ventilator en macOS is MacBook Air een device als geen ander. Daarom is het 13‑inch model ook ’s werelds bestverkochte laptop en het 15‑inch model ’s werelds bestverkochte 15‑inch laptop.