Witold Kepinski - 14 maart 2024

PTC lanceert Onshape Vision app voor Apple Vision Pro

PTC heeft een nieuwe engineering-app gelanceerd voor de Apple Vision Pro. De Onshape Vision App transformeert platte computerschermmodellen in virtuele levensgrote producten die teamleden kunnen vasthouden, uit elkaar trekken en inspecteren alsof het fysieke onderdelen zijn. De app werkt synchroon met het Onshape cloud native CAD- en PDM-systeem op de iPad, waardoor alle wijzigingen in het productmodel in realtime worden bijgewerkt met het oneindige canvas van Apple Vision Pro.

PTC lanceert Onshape Vision app voor Apple Vision Pro image

PTC, dat al geruime tijd actief inzet op ruimtelijke computertechnologieën, biedt met het pakket nieuwe mogelijkheden voor de industrie om de manier waarop verspreid werkende productontwikkelingsteams samenwerken en ontwerpen beoordelen te verbeteren. 

Bij het brainstormen en het delen van feedback met collega's kunnen gebruikers van over de hele wereld realistische 3D-afbeeldingen van hun producten zien in dezelfde virtuele vergaderruimte, waardoor interactie met technologie natuurlijker wordt dan ooit.

"Wij zijn het eerste CAD- en PLM-bedrijf dat een speciale app voor Apple Vision Pro lanceert. Hiermee vergroten we onze betrokkenheid bij de Apple community," legt David Katzman, General Manager Onshape bij PTC, uit. "Als je je ontwerpen bekijkt via deze nieuwe technologie, zijn er geen grenzen aan je werkruimte. Je kunt sleutelen aan je CAD-model dat op een oneindig canvas voor je zweeft, of je kunt het door de kamer verplaatsen naar waar je maar wilt." Met deze app kun je over de fabrieksvloer lopen en je nieuwe machine op ware grootte bekijken voordat je tot productie overgaat. Of je verkleint het ontwerp, zodat het op een tafelblad past om een beter beeld te krijgen van het totale ontwerp.”

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei