Witold Kepinski - 28 maart 2024

Odido start met Teams Phone Mobile dienst

Als aanbieder van totaaloplossingen op maat voor de zakelijke markt wil Odido een nieuw niveau van mobiele integratie mogelijk maken. Zo kan ondernemend Nederland optimaal hybride werken. Daarom gaat Odido als Nederlandse provider Teams Phone Mobile aanbieden. Met deze nieuwe connectiviteitsoplossing integreert Microsoft de Teams-omgeving met het mobiele netwerk van Odido. Zo kunnen medewerkers met één zakelijk nummer zowel mobiel bellen als Teams-functies gebruiken. Dit zorgt voor meer efficiëntie en flexibiliteit op de hybride werkvloer en centraal beheer van mobiele en Teams-telefonie voor IT-managers. De nieuwe oplossing is naar verwachting in de tweede helft van dit jaar beschikbaar.

Odido start met Teams Phone Mobile dienst image

Odido’s totaaloplossingen op maat richten zich op drie hoofdthema’s, waaronder slimmer werken. Binnen dit thema staat het (faciliteren van) hybride werken centraal. Een goede bereikbaarheid is hierbij heel belangrijk. Het combineren van thuiswerken en op kantoor werken is bovendien bijzonder populair. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat in 2023 maar liefst 52% van alle werkenden dit geregeld doet. Werkgevers zijn voortdurend op zoek naar manieren om werkprocessen te optimaliseren en efficiëntie en productiviteit te verhogen. Met het aanbieden van Teams Phone Mobile speelt Odido in op de groeiende vraag naar flexibele en moderne connectiviteitsoplossingen in de hybride werkomgeving. Eerder bood Odido ook als eerste Nederlandse provider Operator Connect aan.

Minder kosten en meer productiviteit
Door medewerkers één zakelijk nummer te geven voor hun mobiele telefoon en Teams kunnen ze probleemloos schakelen tussen apparaten zonder steeds opnieuw in te hoeven loggen op verschillende applicaties. Gebruikers hebben één belgeschiedenis, waarbij ze gesprekken kunnen aannemen op elk apparaat en tijdens een gesprek moeiteloos kunnen overschakelen tussen apparaten. Bovendien is de beschikbaarheidsstatus gesynchroniseerd tussen Teams en het telefoonnetwerk, zodat je altijd een overzicht hebt van al je zakelijke contactmomenten.

De naadloze integratie tussen bestaande Teams-omgevingen en het netwerk van Odido is de enige mobiele integratie die door Microsoft 365 wordt ondersteund. Dit maakt externe applicaties overbodig. Het centrale beheer van telefoon- en Teams-gesprekken op één platform vermindert ook de administratiekosten voor IT-Managers, doordat ze slechts één systeem moeten beheren. Bovendien voldoet Teams Phone Mobile aan de hoogste veiligheidsnormen, waardoor bedrijven kunnen vertrouwen op een beveiligde communicatieomgeving.

Totaaloplossingen op maat
Martijn Teekens, Chief Commercial Officer Enterprise bij Odido: “Als aanbieder van totaaloplossingen op maat willen we ondernemend Nederland ontzorgen in connectiviteit zodat men zich volop kan concentreren op de eigen bedrijfsvoering. Om de beste klantervaring en dienstverlening te kunnen bieden werken we samen met gerenommeerde partners zoals Microsoft om een nieuw niveau van mobiele integratie mogelijk te maken. Mede door ons ijzersterke partnernetwerk slagen we er wederom in om als eerste in de markt een connectiviteitsoplossing aan te bieden, waarmee we onze zakelijke klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”

Ook Hermien Roebersen, Partner Lead Microsoft Nederland, is blij met de nieuwe mogelijkheden die samenwerking tussen Microsoft en Odido oplevert: “Met Teams Phone Mobile kunnen organisaties hun hybride medewerkers een betere mobiele ervaring bieden, die voldoet aan beveiligings- en compliance regels van de organisatie. Ook kunnen organisaties kosten verminderen door technologie samen te voegen. Dankzij de ervaring van Odido met zowel Microsoft Teams telefonie als vaste- en mobiele communicatie kunnen zij communicatie samenbrengen tot een geïntegreerde ervaring.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024