Witold Kepinski - 27 april 2024

Apple neemt Datakalab over: focus op AI en computer vision

Apple heeft in stilte Datakalab overgenomen, een Frans bedrijf gespecialiseerd in AI-compressie en computer vision-technologie. De overname, die in december 2023 al plaatsvond, werd discreet afgerond en de financiële details werden niet bekendgemaakt zo melden diverse media.

Apple neemt Datakalab over: focus op AI en computer vision image

Datakalab, opgericht in 2019, ontwikkelt AI-algoritmen met een laag stroomverbruik die op apparaten kunnen worden uitgevoerd. De technologie van het bedrijf maakt het mogelijk om computer vision-taken uit te voeren, zoals het analyseren van afbeeldingen en video's, met minimale impact op de batterijduur.

De overname van Datakalab past bij de bredere inspanningen van Apple om AI te integreren in al zijn producten. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren al verschillende AI-gerelateerde acquisities gedaan, waaronder Faceshift, Realitics en Voysis.

De technologie van Datakalab zou kunnen worden gebruikt om een aantal bestaande Apple-producten te verbeteren, zoals de iPhone, iPad en Mac. Het zou ook kunnen worden gebruikt om nieuwe producten te ontwikkelen, zoals augmented reality-brillen of zelfrijdende auto's.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei