Wouter Hoeffnagel - 09 mei 2024

Trend Micro breidt Vision One-platform uit met AI-functies

Trend Micro voegt nieuwe AI-gedreven functionaliteiten toe aan zijn Vision One-platform. De functies ondersteunen organisaties bij het beveiligen van AI-gebruik en beheren van risico's die gepaard gaan met de grootschalige omarming van AI-tools.

Trend Micro breidt Vision One-platform uit met AI-functies image

Eva Chen, co-founder en CEO van Trend Micro: “Grote vooruitgang op het gebied van technologie gaat altijd gepaard met nieuwe cyberrisico’s. Net als de cloud en elke andere nieuwe technologie sindsdien, is de belofte van AI alleen krachtig als deze goed wordt beschermd. Onze nieuwste platformupdates bieden beveiligingsteams meer efficiëntie en duidelijke richtlijnen voor het gebruik van AI.”

De nieuwe functionaliteiten zijn gericht op het beschermen van gebruikers die toegang hebben tot publieke of private generatieve AI-diensten binnen organisaties. Het biedt onder meer gecentraliseerd beheer van toegang tot en gebruik van AI-applicaties door werknemers. Ook maakt het snelle inspectie om datalekken en kwaadaardige data-injectie te voorkomen. De functies voorzien daarnaast in contentfiltering om te voldoen aan compliance-eisen, en helpen organisaties zich te verweren tegen aanvallen op large language models (LLM).

Menselijke risico's beheren

De nieuwe mogelijkheden in Trend Vision One helpen de menselijke risico’s te beheren die inherent zijn aan AI-gebruik. Deze nieuwe mogelijkheden zijn aanvullingen op bijvoorbeeld het contextualiseren van waarschuwingen en het decoderen van complexe scripts, het aansturen van query's voor het opsporen van dreigingen die kunnen helpen credential phishing uit te roeien en het aanbevelen van aangepaste responsacties.

Dave Gruber, hoofdanalist bij Enterprise Strategy Group: “Naast het opstellen en verfijnen van beleid voor AI-governance hebben beveiligingsteams effectieve mechanismen nodig voor het identificeren, monitoren en implementeren van controles voor AI-gebruik op zowel individueel als organisatieniveau. Beveiligingsleveranciers zoals Trend Micro hebben jarenlange ervaring in het werken met AI en een bewezen staat van dienst in het leveren van oplossingen voor het monitoren en implementeren van netwerk-, web- en cloudcontroles. Zij kunnen beveiligingsteams helpen om AI snel te adopteren om bedrijfsdoelstellingen op een veilige manier te versnellen.”

Verantwoordelijkheid

Trend stelt dat alle leveranciers van beveiligingsoplossingen een verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat technologieën worden ontwikkeld en gebruikt op ethische, transparante en controleerbare wijze. Het cyberrisico dat gepaard gaat met AI geldt ook voor leveranciers van beveiligingsoplossingen.

Trend werkt samen met wereldwijde adviescommissies voor wetshandhaving en beveiliging. Zo ondersteunt het bedrijf het Amerikaanse Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) bij het ontwikkelen van zijn Zero Trust Maturity Model (ZTMM), dat organisaties helpt om opkomende technologische integraties in hun projecten te beveiligen. Ook ondertekende Trend Micro het ‘Tech Accord to Combat Deceptive Use of AI in 2024 Elections’ voor de bestrijding van desinformatie.

Onderzoekers van Trend presenteren tijdens de RSA Conference 2024 twee sessies over AI threat intelligence.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024