Redactie - 03 mei 2024

Huawei: 'Suggestie van geheimhouden sponsorship Optica Foundation Challenge is absurd'

Huawei ontkent dat het zijn sponsorship van Optica Foundation Challenge geheimhoudt. Het wijst erop dat zijn financiële steun openlijk op de website van de Optica Foundation vermeld staat.

Huawei: 'Suggestie van geheimhouden sponsorship Optica Foundation Challenge is absurd' image

Dit meldt een woordvoerder van Huawei in een verklaring aan Mobile World Live. Bloomberg meldde op basis van interne documenten en bronnen dat Huawei de onderzoekscompetitie omtrent optische technologische van de Optica Foundation ondersteunt. Uit interne documenten zou blijken dat Huawei de stichting schriftelijk verzocht zijn naam niet als sponsor te vermelden. Ook de betrokkenheid van Huawei's chief optical standards Xiang Liu, lid van een selectiecommittee voor de wedstrijd, zou stil zijn gehouden. Zo is Liu eerder aangekondigd als moderator bij een virtueel event, waarbij de Huawei-topman als 'Optica fellow' werd omschreven en Huawei niet bij naam werd genoemd.

'Absurd'

Huawei noemt de suggestie van geheimhouding echter absurd. "Huawei's bijdragen aan de Optica Foundation is openlijk vermeld op de website van de stichting; iedere suggestie van geheimhouding is absurd. Huawei is trots om een van de techbedrijven wereldwijd te zijn die het belangrijke werk van de stichting steunt", zegt een woordvoerder van het Chinese techbedrijf in de verklaring.

In een reactie aan Bloomberg meldde het techbedrijf eerder zijn naam niet als sponsor te hebben willen vermelden, om te voorkomen dat zijn sponsorship als promotioneel werd gezien.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024