Witold Kepinski - 04 mei 2024

IBM software in AWS marketplace is nu beschikbaar in 92 landen

IBM heeft aangekondigd dat de beschikbaarheid van zijn softwareportfolio zich wereldwijd uitbreidt naar 92 landen in AWS Marketplace, een digitale catalogus met duizenden softwarelijsten van onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) waarmee klanten software kunnen vinden, testen, kopen en implementeren die op Amazon Web Services (AWS) draait.

IBM software in AWS marketplace is nu beschikbaar in 92 landen image

De uitbreiding buiten Denemarken, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waar de software momenteel beschikbaar is, zal de inkoop voor klanten eenvoudiger maken, de inkoop stroomlijnen en nieuwe efficiëntie creëren, terwijl ze hun AWS-toegezegde uitgaven kunnen gebruiken voor IBM-softwareaankopen zo meldt IBM.

Volgens een onderzoek van Canalys blijven cloud-marktplaatsen zich ontwikkelen als de snelstgroeiende route naar de markt voor Software-as-a-Service (SaaS) -software, die naar verwachting in 2025 zal stijgen tot 45 miljard dollar, een CAGR van 84% over vijf jaar. Marktplaatsen helpen ook de koopcyclus te verkorten, de facturering te consolideren en het gemakkelijker te maken om software-implementaties snel te schalen.

"Zowel IBM als AWS spelen een grote rol in ons succes", zegt Uri Bechar, vice-president van software engineering bij Redis. "Een deel van mijn werk is ervoor te zorgen dat onze organisatie onze toegezegde uitgaven met AWS nakomt en dat het aankoopproces wordt gestroomlijnd. Het kopen van IBM-software in AWS Marketplace geeft ons meer flexibiliteit, stelt ons in staat onze toegezegde uitgaven te gebruiken en maakt uiteindelijk het hele proces eenvoudiger zodat we sneller kunnen inzetten en waarde uit onze investeringen kunnen halen. Ik ga gewoon naar binnen, klik op accepteren en dan ben ik klaar."

Het nieuws van vandaag biedt klanten meer toegang tot de kunstmatige intelligentie (AI) en datatechnologieën van IBM binnen een portfolio van 44 lijsten en 29 SaaS-aanbiedingen die te koop zijn. Tot deze technologieën behoren componenten van het watsonx AI- en dataplatform, waarmee bedrijven AI-workloads kunnen bouwen, schalen en beheren. Watsonx.data, een geschikte dataopslag gebouwd op een open data lakehouse-architectuur, en Watsonx.ai, een ondernemingsstudio van de volgende generatie voor AI-bouwers, zijn beschikbaar in AWS Marketplace, evenals twee van IBM's AI Assistants: watsonx Assistant en watsonx orkestreren. Watsonx.governance zal naar verwachting binnenkort beschikbaar zijn.

"IBM's wereldwijde expansie met AWS Marketplace opent innovatiemogelijkheden voor onze gezamenlijke klanten over de hele wereld", zegt Matt Yanchyshyn , General Manager AWS Marketplace en Partner Services bij AWS. “Door gebruik te maken van de snelheid en vereenvoudigde inkoopmogelijkheden van AWS Marketplace hebben klanten nu gemakkelijker toegang tot de geavanceerde oplossingen van IBM, waardoor ze hun digitale transformatie kunnen versnellen en innovatie op schaal kunnen stimuleren. Deze uitgebreide samenwerking tussen AWS en IBM weerspiegelt onze gedeelde inzet om klanten voorzien van de tools en middelen die ze nodig hebben om te slagen in de snelle omgeving van vandaag."

Andere software omvat IBM's vlaggenschipdatabase Db2 Cloud Pak for Data, evenals een portfolio van automatiseringssoftware, waaronder Apptio, Turbonomic en Instana, en de IBM Security and Sustainability-softwareportfolio's - allemaal gebouwd op Red Hat OpenShift Service op AWS. De cloud-native software stelt klanten in staat om op AWS te implementeren, terwijl flexibele licenties, inclusief SaaS en abonnementen, het voor klanten gemakkelijker maken om precies te kopen zoals zij dat willen.

IBM lanceert ook 15 nieuwe professionele diensten en middelen van IBM Consulting op AWS Marketplace, exclusief ontworpen voor AWS. Dit nieuwe serviceaanbod is afgestemd op de behoeften en vraag van de klant, gericht op de modernisering van data en applicaties, beveiligingsdiensten en op maat gemaakte branchespecifieke oplossingen – waarbij generatieve AI-mogelijkheden zijn opgenomen in geselecteerde services. IBM Consulting beschikt ook over 24.000 AWS-certificeringen en een toegewijd team van experts die zijn opgeleid in de nieuwste AWS-technologieën om klanten te helpen met aanbevelingen op maat, gebaseerd op best practices uit de sector.

"Door de beschikbaarheid van ons softwareportfolio in AWS Marketplace uit te breiden, zullen organisaties over de hele wereld betere toegang hebben tot een gestroomlijnde manier om veel IBM AI- en hybride cloudaanbiedingen aan te schaffen om hun bedrijf vooruit te helpen", aldus Nick Otto , hoofd van Global Strategic Partnerschappen, IBM. "Onze samenwerking met AWS is een goed voorbeeld van hoe we samenwerken met andere bedrijven om aan de behoeften van klanten te voldoen, waardoor het voor hen zo gemakkelijk mogelijk wordt om zaken te doen met IBM en hun transformatietrajecten te versnellen."

Voor meer informatie over hoe de aankoop van IBM-software en -oplossingen in AWS Marketplace klanten wereldwijd helpt sneller te schalen en nieuwe kosten- en efficiëntievoordelen te benutten, gaat u naar ibm.com/aws.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024