Witold Kepinski - 19 mei 2024

Gemeente Haarlemmermeer kiest ERPx van Unit4 voor professionalisering informatievoorziening

Unit4, speler in cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, kondigt aan dat gemeente Haarlemmermeer gekozen heeft voor Unit4 ERPx. Hiermee kan de gemeente haar ambitie om de informatievoorziening te professionaliseren verder verwezenlijken.

Gemeente Haarlemmermeer kiest ERPx van Unit4 voor professionalisering informatievoorziening image

ERPx kenmerkt zich namelijk als SaaS-oplossing, waarbij de functionaliteiten doorlopend ontwikkeld worden. Hierdoor profiteert de organisatie van betere procesondersteuning en is men in staat gemakkelijk te acteren op marktontwikkelingen.

De gemeente Haarlemmermeer telt 160.000 inwoners. Binnen de gemeente vallen onder andere de plaatsen Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp, en de luchthaven Schiphol. De gemeente, waar zo’n 1.200 ambtenaren in dienst zijn, heeft zichzelf als doel gesteld om de komende periode vergaand te digitaliseren. ERPx kan hier als modern financieel cloudsysteem een ondersteunende rol in spelen.

Inzet op duurzaamheid

ERPx zal door de gemeente ingezet worden voor onder andere ondersteuning bij budgetbewaking en het beheren van uitgaven en projecten. De functionaliteiten van ERPx zoals ingebouwde notificaties en real-time inzicht in budgetuitgaven zijn daarvoor van toegevoegde waarde. Ook is de gemeente positief over de ambitie van Unit4 om de Microsoft Azure datacenters, van waaruit ERPx gehost wordt, vanaf 2025 volledig groen te laten zijn.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024