Witold Kepinski - 22 mei 2024

Exact bestaat veertig jaar

Softwareontwikkelaar Exact viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum en daarmee ook 40 jaar aan softwareoplossingen voor mkb’ers en accountants.

Exact bestaat veertig jaar image

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1984 in Delft door zes studenten, is Exact uitgegroeid tot expert op de internationale markt voor bedrijfssoftware met een focus op Nederland, België en Duitsland. Het 40-jarig bestaan van de softwareontwikkelaar markeert een mijlpaal in zijn voortdurende missie om bedrijven te helpen toekomstbestendig te groeien aan de hand van de laatste innovaties, zo meldt het softwarebedrijf uit Delft.

"Trots. Dat is het eerste woord dat in mij opkomt als je mij vraagt naar het jubileum van Exact", vertelt Paul Ramakers (foto), Chief Executive Officer van Exact. “Deze mijlpaal is het bewijs dat we een partij zijn waar je op kunt bouwen. Al 40 jaar brengen wij innovatieve softwareoplossingen op de markt waarmee we mkb'ers en accountants in binnen- en buitenland helpen om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. En daar gaan we graag nog jaren mee door. Wat ons geheim is om zo lang succesvol te zijn? Samenwerking met klanten, partners en collega's. We staan voor elkaar klaar en inspireren elkaar continu.”

Automatisering

De afgelopen vier decennia heeft de softwareontwikkelaar diverse technologische veranderingen doorgemaakt. In 1984 had slechts acht procent van de huishoudens een personal computer en was het World Wide Web nog vijf jaar van ons verwijderd. Baanbrekende uitvindingen, zoals het internet en de iPhone hebben geleid tot technologische doorbraken. Gedurende deze periode heeft Exact ook enorme stappen gezet, voortdurend gericht op het gebruik van technologie om mkb’ers en hun accountants te ondersteunen door middel van automatisering.

Paul Ramakers vertelt: “De wereld, en ook Exact, zag er 40 jaar geleden heel anders uit. We programmeerden in MS-DOS. Onze 1.200 klanten ontvingen jaarlijks zo'n 7.500 5.25 inch floppy's met bedrijfssoftware. We hebben in al die jaren nieuwe technologieën toegepast, softwareoplossingen gelanceerd, platformen gebouwd en koppelingen met andere softwareleveranciers gemaakt. Van Exact voor Windows naar Exact Online en van Cloud tot aan AI, we blijven innoveren. Tijdens ons grootste klantevenement Exact Live zullen we ook dieper ingaan op hoe wij onze cloud-gebaseerde totaaloplossingen ontwikkelen en optimaliseren op basis van de laatste technologieën, zoals AI.”

Partners

Het jubileum wordt nog het hele jaar gevierd met een reeks speciale evenementen waarbij klanten, partners en collega’s samenkomen, zoals het grootschalige klantenevenement Exact Live en het Partner van het Jaar evenement. “Wij zijn onze partners en klanten ontzettend dankbaar voor hun vertrouwen; of ze zich nu net bij ons aansluiten of al veertig jaar met ons samenwerken. Om hen te bedanken voor hun vertrouwen zal ’40 years of continuous innovation’ centraal staan tijdens onze klant- en partnerevenementen dit jaar”, aldus Ramakers

Paul sluit af: “Het komende jaar – en de komende jaren – blijven we binnen ons brede portfolio innoveren. Onze collega’s zijn committed om verdere ontwikkeling en optimalisatie te realiseren voor onze klanten.”

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024