Witold Kepinski - 30 mei 2024

Mistral introduceert generative AI model voor codering

Het Franse Mistral AI introduceert Codestral, zijn allereerste codemodel. Codestral is een generatief AI-model met een open gewicht dat expliciet is ontworpen voor taken voor het genereren van code. Het helpt ontwikkelaars bij het schrijven en gebruiken van code via een gedeeld API-eindpunt voor instructies en voltooiing. Omdat het code en Engels beheerst, kan het worden gebruikt om geavanceerde AI-applicaties voor softwareontwikkelaars te ontwerpen.

Mistral introduceert generative AI model voor codering image

Mistral AI meldt: 'Codestral is getraind in een diverse dataset van meer dan 80 programmeertalen, waaronder de meest populaire, zoals Python, Java, C, C++, JavaScript en Bash. Het presteert ook goed op specifiekere versies zoals Swift en Fortran. Deze brede taalbasis zorgt ervoor dat Codestral ontwikkelaars kan helpen bij verschillende codeeromgevingen en projecten.

Codestral bespaart ontwikkelaars tijd en moeite: het kan codeerfuncties voltooien, tests schrijven en elke gedeeltelijke code voltooien met behulp van een fill-in-the-middle-mechanisme. Interactie met Codestral helpt het codeerspel van de ontwikkelaar naar een hoger niveau te tillen en het risico op fouten en bugs te verkleinen.

De lat hoger leggen voor de prestaties van codegeneratie

Prestatie. Als 22B-model zet Codestral een nieuwe standaard op het gebied van prestaties/latentie voor het genereren van code in vergelijking met eerdere modellen die voor codering werden gebruikt.

Gedetailleerde benchmarks

Figuur 1: Met zijn grotere contextvenster van 32k (vergeleken met 4k, 8k of 16k voor concurrenten) presteert Codestral beter dan alle andere modellen in RepoBench, een langetermijnevaluatie voor het genereren van code.

We vergelijken Codestral met bestaande codespecifieke modellen met hogere hardwarevereisten.

Python. We gebruiken vier benchmarks: HumanEval pass@1, MBPP sanitized pass@1 om Codestral's vermogen om Python-code te genereren te evalueren, CruxEval om Python-uitvoervoorspelling te evalueren, en RepoBench EM om Codestral's lange-afstands repository-niveau codevoltooiing te evalueren.

SQL. Om de prestaties van Codestral in SQL te evalueren, hebben we de Spider-benchmark gebruikt.

Gedetailleerde benchmarks

Extra talen. Daarnaast hebben we de prestaties van Codestral geëvalueerd in meerdere HumanEval pass@1 in zes verschillende talen naast Python: C++, bash, Java, PHP, Typescript en C#, en het gemiddelde van deze evaluaties berekend.

Gedetailleerde benchmarks

FIM-benchmarks. De Fill-in-the-middle-prestaties van Codestral zijn beoordeeld met behulp van HumanEval pass@1 in Python, JavaScript en Java en vergeleken met DeepSeek Coder 33B, waarvan de fill-in-the-middle-capaciteit onmiddellijk bruikbaar is.

Ga aan de slag met Codestral

Codestral downloaden en testen.

Codestral is een 22B-model met open gewicht, gelicentieerd onder de nieuwe Mistral AI Non-Production License , wat betekent dat u het kunt gebruiken voor onderzoeks- en testdoeleinden. Codestral kan worden gedownload op HuggingFace .

Gebruik Codestral via het speciale eindpunt

Met deze release komt de toevoeging van een nieuw eindpunt: codestral.mistral.ai. Dit eindpunt verdient de voorkeur van gebruikers die onze Instruct- of Fill-In-the-Middle-routes binnen hun IDE gebruiken. De API-sleutel voor dit eindpunt wordt beheerd op persoonlijk niveau en is niet gebonden aan de gebruikelijke limieten voor organisatietarieven. We staan ​​het gebruik van dit eindpunt gratis toe gedurende een bètaperiode van 8 weken en plaatsen het op een wachtlijst om een ​​goede servicekwaliteit te garanderen. Dit eindpunt zou de voorkeur moeten hebben van ontwikkelaars die IDE-plug-ins of applicaties implementeren waarbij van klanten wordt verwacht dat ze hun eigen API-sleutels meebrengen.

Bouw met Codestral op La Plateforme

Codestral is ook direct beschikbaar op het gebruikelijke API-endpoint: api.mistral.aiwaar queries per tokens worden gefactureerd. Dit eindpunt en deze integraties zijn beter geschikt voor onderzoek, batchquery's of applicatieontwikkeling door derden, waarbij de resultaten rechtstreeks aan gebruikers worden getoond zonder dat ze hun eigen API-sleutels meebrengen.

U kunt uw account aanmaken op La Plateforme en beginnen met het bouwen van uw applicaties met Codestral door deze handleiding te volgen . Net als al onze andere modellen is Codestral vanaf vandaag beschikbaar in ons zelfimplementatieaanbod: contact sales .

Praat met Codestral op le Chat

We presenteren een geïnstrueerde versie van Codestral, die vandaag toegankelijk is via Le Chat , onze gratis gespreksinterface. Ontwikkelaars kunnen op natuurlijke en intuïtieve wijze met Codestral communiceren om de mogelijkheden van het model te benutten. We zien Codestral als een nieuwe opstap naar het empoweren van iedereen met het genereren en begrijpen van code.

Gebruik Codestral in uw favoriete codeer- en bouwomgeving

We hebben samengewerkt met gemeenschapspartners om Codestral kennis te laten maken met populaire tools voor de productiviteit van ontwikkelaars en het maken van AI-applicaties.

Applicatiekaders. Codestral is vanaf vandaag geïntegreerd in LlamaIndex en LangChain, waardoor gebruikers eenvoudig agentische applicaties met Codestral kunnen bouwen

VSCode/JetBrains-integratie. Continue.dev en Tabnine stellen ontwikkelaars in staat om Codestral te gebruiken binnen de VSCode- en JetBrains-omgevingen en stellen hen nu in staat om de code te genereren en ermee te chatten met behulp van Codestral.

Hier leest u hoe u de Continue.dev VSCode-plug-in kunt gebruiken voor het genereren van code, interactieve gesprekken en inline bewerken met Codestral, en hier ziet u hoe gebruikers de Tabnine VSCode-plug-in kunnen gebruiken om met Codestral te chatten.

Voor gedetailleerde informatie over hoe verschillende integraties met Codestral werken, kunt u onze documentatie raadplegen voor installatie-instructies en voorbeelden.'

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024