Witold Kepinski - 31 mei 2024

Software Improvement Group breidt de kwaliteit- en beveiligingspropositie van Mendix uit

Software Improvement Group (SIG), speler op het gebied van traditionele en AI-softwarekwaliteitsborging, heeft de IP- en klantcontracten verworven van alle Mendix-gerelateerde kwaliteitsborgingstechnologie van CLEVR.

Software Improvement Group breidt de kwaliteit- en beveiligingspropositie van Mendix uit image

Mendix, een dochteronderneming van Siemens, is wereldleider op het gebied van enterprise low-code. Uit het benchmarkrapport van SIG uit 2023 bleek dat low-code-systemen meer verstrikt zijn, vooral bij grotere systeemgroottes. Dit maakt ze moeilijker te onderhouden, vergeleken met systemen die zijn gebouwd in moderne algemene talen. Het rapport benadrukte ook dat architectuur van hogere kwaliteit je in staat stelt problemen twee keer zo snel aan te pakken dan architectuur van lagere kwaliteit. 

“Nu de industrie deze krachtige low-code tools omarmt, moeten we ook onze processen verbeteren om ervoor te zorgen dat onze snelle creaties geen verplichtingen worden. Low-code is tenslotte nog steeds code. Het succesvol implementeren van complexe applicaties op schaal vereist een evenwichtige aanpak. " - Luc Brandts, CEO van Software Improvement Group CLEVR heeft specifieke kwaliteitstechnologie beheerd voor Mendix, dat nu is overgenomen door SIG:

  • Applicatietestsuite (ATS)
  • Diagnostiek van applicatieprestaties (APD)
  • Applicatiecodebeoordelaar (ACR)

In het verleden heeft SIG het volgende ontworpen en gelanceerd:

  • Mendix Kwaliteits- en Veiligheidsmanagement (QSM).

Sigrid

QSM is een platform dat mogelijk wordt gemaakt door Sigrid, een software-excellentieplatform van SIG. QSM is specifiek ontworpen voor Mendix-applicaties en bevat een door Mendix goedgekeurde regelset voor het detecteren van veelvoorkomende Mendix-misconfiguraties in de beveiliging en regels voor best practice-overtredingen.

Met de overname van de intellectuele eigendom van CLEVR verwerft SIG de rechten op al zijn Mendix-gerelateerde technologie en krijgt het nieuwe klanten van over de hele wereld. Door dit te doen positioneert SIG zichzelf stevig als de autoriteit binnen de Mendix-gemeenschap om de inzet van Mendix-applicaties te helpen verbeteren en opschalen, naast het leveren van vergelijkbare proposities aan andere low-code platforms en high-code oplossingen.

Organisatorisch zal deze overname geen impact hebben op de huidige klanten, aangezien ondersteuning en onderhoud geboden blijft. SIG garandeert volledige ondersteuning voor alle huidige versies van ATS, APD en ACR tot eind 2026.

Applicaties

“Met deze overname zijn we er trots op nieuwe klanten van over de hele wereld te mogen verwelkomen en zijn we enorm enthousiast om hen te helpen bij het bouwen van hoogwaardige softwareapplicaties en verbeter hun mogelijkheden om de schaalbaarheid, kwaliteit, beveiliging en afhankelijkheid van applicaties van derden te beoordelen. Het verwerven van de intellectuele eigendom van CLEVR zal niet alleen ons aanbod verbeteren, maar ook onze relatie met CLEVR, Mendix en Siemens verder versterken“, aldus Luc Brandts, CEO van Software Improvement Group.

“De overname van onze softwaretechnologieportfolio door SIG is volledig in lijn met onze strategie en stelt ons in staat ons te concentreren op waar we goed in zijn: het doorverkopen, leveren en ondersteunen van (PLM, MOM, low-code) softwareoplossingen. Het is precies om deze reden dat we met SIG verder een partnerschap zijn aangegaan waarin wij, als vertrouwde adviseur voor onze klanten, SIG-software gebruiken voor gezondheids- en kwaliteitsborging", aldus Jeroen Hanekamp, ​​CEO van CLEVR.

Van links naar rechts: Raymond Kok (CEO van Mendix), Luc Brandts (CEO van Software Improvement Group) en Jeroen Hanekamp (CEO van CLEVR).


Van links naar rechts: Raymond Kok (CEO van Mendix), Luc Brandts (CEO van Software Improvement Group) en Jeroen Hanekamp (CEO van CLEVR).

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024