Witold Kepinski - 26 juni 2024

Automatiseren van repetitieve taken helpt productiviteit van werknemers

Meer dan de helft van de supply chain- en logistieke leiders (54%) focust zich op het automatiseren van repetitieve taken om de productiviteit van werknemers te verbeteren. Hiermee kunnen personeelstekorten worden opgevangen. Denk aan de vele functies in de supply chain en logistiek die routinematig en niet-geïntegreerd zijn en handmatige tussenkomst vereisen.

Automatiseren van repetitieve taken helpt productiviteit van werknemers image

Dat blijkt uit onderzoek van Descartes Systems Group, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek. Om de productiviteit van werknemers te verhogen, kiezen supply chain- en logistieke leiders met name voor oplossingen om bezorgroutes te optimaliseren (54%) en mobiele productiviteit van chauffeurs te verhogen (45%). De belangrijkste technologische keuze van de respondenten om kenniswerkers te ondersteunen is die voor een oplossing om verzendingen in realtime te volgen (53%).

Bedrijven passen hun wervings- en retentiestrategieën en -tactieken aan

Naast investeringen in technologie om het tekort aan supply chain en logistiek personeel te bestrijden, toont het onderzoek aan dat bedrijven ook hun wervings- en retentiestrategieën en -tactieken aanpassen. Volgens het onderzoek zijn het inhuren van arbeidskrachten (bijv. magazijnmedewerkers en chauffeurs) en kenniswerkers (bijv. planners, managers, analisten) het vaakst genoemd (54%) als het gaat om het aanpakken van uitdagingen op het gebied van beschikbaarheid van personeel. Uit het onderzoek blijkt ook dat flexibele werktijden (35%) en het gebruik van de nieuwste technologieën (34%) de beste strategieën zijn om werknemers aan te trekken, terwijl training en opleiding op de werkplek (35%) en een hoger loon (34%) de beste strategieën zijn om werknemers te behouden.

“Het onderzoek bevestigt dat de meeste supply chain- en logistieke organisaties hun operationele, technologische, wervings- en retentiestrategieën hebben aangepast om het probleem te bestrijden”, aldus Chris Jones, EVP Industry bij Descartes. “Op basis van de resultaten van het onderzoek zijn wij van mening dat werkgevers moeten blijven investeren en zich moeten blijven ontwikkelen om het maximale uit hun bestaande middelen te halen en zich op meer dan geld moeten richten om een capabel personeelsbestand aan te nemen en te behouden.”

De resultaten van het onderzoek tonen ook aan dat de strategieën, tactieken en technologieën die bedrijven gebruiken om arbeidsbeperkingen aan te pakken, variëren op basis van financiële prestaties, groei, het belang dat het management hecht aan supply chain- en logistieke activiteiten en het succes van programma's om werknemers te behouden.

Over het onderzoek

Descartes en SAPIO Research onderzochten eind 2023 1.000 besluitvormers op het gebied van supply chain en logistiek in drie sectoren: a) productie, distributie en detailhandel; b) vervoerders; en c) logistieke dienstverleners. Het doel was om te begrijpen wat supply chain- en logistieke organisaties doen om de productiviteit van werknemers te verbeteren, werknemers aan te trekken en te behouden en alternatieve bronnen voor arbeid te vinden om de huidige en toekomstige uitdagingen met betrekking tot het personeelsbestand op te vangen. De respondenten waren afkomstig uit negen Europese landen, Canada en de Verenigde Staten en bekleedden functies op het niveau van eigenaar, C-Suite, directeur en manager in hun respectieve organisaties. Lees hier het volledige rapport.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024