Wouter Hoeffnagel - 12 december 2014

Driekwart vindt zichzelf beter dan de eigen manager

Bijna driekwart van de Nederlanders werknemers is van mening zelf beter werk te leveren dan zijn of haar manager. Dit lijkt wellicht veel, maar Nederland behoort hiermee tot één van de meest bescheiden landen. Alleen in Frankrijk zijn de scores met 72% iets lager.

Dit blijkt uit een recente internationale poll van Monsterboard.nl waaraan 4.800 respondenten deelnamen. In Duitsland denkt 83% het beter te kunnen dan de manager en in Amerika is dit 84%. Medewerkers in India zijn het minst te spreken over hun manager, daar denkt maar liefst 87% het werk van de baas zelf beter te doen. Eerder onderzoek van Monsterboard toonde aan dat 65% van de Nederlandse werknemers zichzelf zelfs beter geschikt vond voor de functie van zijn baas. 28% noemde zijn baas volledig incapabel voor zijn baan.

Uitlaatklep
“Dat zoveel werknemers ontevreden zijn over hun manager is opvallend. Tegelijkertijd zijn de uitkomsten misschien een uitlaatklep voor mensen die ontevreden zijn”, aldus Gian Zandonà, Managing Director bij Monsterboard. “Als de onvrede over je manager blijvend is, kun je deze maar beter serieus nemen. Met een toenemend vertrouwen op de arbeidsmarkt zijn er kansen genoeg. Mogelijk is dit een goed moment om een stap in de breedte te zetten bij een andere werkgever, wie weet vind je daar een meer inspirerende manager. Of misschien is het nu wel eens tijd om eens zelf de manager te zijn.”

Monsterboard geeft werkzoekenden die een stapje hogerop willen de volgende tips:

  • Naast het bezoeken van vacaturesites, zijn netwerkgesprekken een belangrijke informatiebron. Deze gesprekken leveren veel informatie over mogelijke nieuwe werkgevers en tegelijkertijd kun je feedback vragen over jouw kansen op de baan die je ambieert.
  • Haal alles uit je werkervaring. Ook vrijwilligerswerk kan erg helpen. Het kan een goede manier zijn om je (management)vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast laat vrijwilligerswerk zien dat je nog meer in je mars hebt naast je huidige baan.
  • Investeer in je eigen opleiding. Certificaten, cursussen en opleidingen helpen allemaal om aan te tonen dat je klaar bent voor een volgende stap.
DIL Dutch IT Leaders Linkedin DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023