Witold Kepinski - 13 maart 2024

Dutch IT Channel Awards steunt baanbrekend onderzoek naar alvleesklierkanker

Tijdens de Dutch IT Channel Awards op 14 maart 2024 in Studio21 in Hilversum wordt er aandacht gegeven aan Stichting Support Casper dat baanbrekend onderzoek doet tegen alvleesklierkanker. De stichting is vernoemd naar Chirurg prof. Casper van Eijck. Hij voert al meer dan 30 jaar strijd voor een goede therapie tegen alvleesklierkanker. Iedere dag sterven er acht mensen aan alvleesklierkanker in Nederland. Vaak binnen een jaar. Support Casper wil daar verandering in brengen door onderzoek te steunen naar hele nieuwe behandelmethoden. Samen moet het lukken. Dat kan met een donatie of het kopen van een speciale trui die ontworpen is door Sanne Nobel (foto), die in 2023 op 45-jarige leeftijd is overleden aan alvleesklierkanker.

De organisatie van de Dutch IT Channel Awards ondersteunt stichting Support Casper in samenwerking met Lot van Wegen, die haar goede vriendin Sanne Nobel verloor aan deze vorm van kanker.

Witold Kepinski, Founder & Director Content Dutch IT Channel & Dutch IT Leaders: "Stichting Support Casper is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bestrijding van alvleesklierkanker. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmethoden en verhoogt de bewustwording van de ziekte. De stichting financiert een team van wetenschappers die hard werken aan viro- en immunotherapie, die veelbelovende resultaten lijken te boeken. We hopen dat donaties een impact maken op hun belangrijke werk."

Lot van Wegen (Yuma/BPSOLUTIONS): “Afgelopen zomer heb ik een goede vriendin, Sanne Nobel, verloren aan alvleesklierkanker. Sanne was een geweldige vrolijke, enthousiaste, sportieve en ondernemende vrouw, moeder van twee kinderen Stef en Nina en partner van Nico. Ze is voor haar overlijden een initiatief gestart om geld op te halen voor de stichting Support Casper, welke zich inzet voor een innovatieve en effectieve behandeling van alvleesklierkanker."

Zo heeft Sanne truien ontworpen waarvan de opbrengst naar Support Casper gaat. Van Wegen: "Afgelopen dagen is hier in de media aandacht aan besteed: de filmpjes zijn uitgezonden op NPO1, NPO2 en SBS6, het is besproken in Vandaag Inside en er was een documentaire over het baanbrekende werk van Prof Dr. Casper van Eijck (chirurg en oprichter Support Casper) te zien ‘Tegengif’ van BNNVARA op NPO2. Graag zou ik een ieder willen vragen dit initiatief te steunen: Steun Support Casper door het kopen van een trui of door het doen van een donatie."

https://www.supportcasper.nl/nl/

Scan de code voor een donatie:

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024