Martijn Kregting - 06 mei 2024

Hawre Rahimi: ‘Hoe pakt papieren visie in de praktijk uit, dát wil ik weten’

Meer dan honderd CIO’s en andere IT beslissers bezochten op 23 april de Future of Business Technology middag van Dutch IT Media in De Loods in Rijswijk. Het hoofdonderwerp was data en AI, maar er kwamen nog veel meer onderwerpen aan bod. Martijn Kregting, hoofdredacteur van Dutch IT Leaders, sprak op dit evenement onder meer met Hawre Rahimi, paneldiscussielid tijdens het evenement. Rahimi, voormalig Tweede-Kamerlid van de VVD, met digitale zaken in het portfolio, blijft de overheid op dit gebied nauwgezet volgen.

Het is goed dat die overheid stappen zet op digitaal gebied zoals de visie op gen AI, eerder dit jaar gepubliceerd. Maar, benadrukt Rahimi: "Ik ben benieuwd naar hoe het in de praktijk gaat uitpakken. Het is goed als het op papier staat. maar belangrijker is te weten komen hoe dit uitpakt voor onder meer bedrijven en burgers."

Tijdens een gevuld middagprogramma in De Loods in Rijswijk, gaven Arjen de Graaf (CIO DNB), Jet de Ranitz (bestuursvoorzitter SURF), Hessel Dikkers (CIO NS) en Lennert L’Amie (CIO Schiphol Group) een kijkje in de ambities en uitdagingen van hun organisaties – of de ecosystemen die zij faciliteren - in een snel digitaliserende wereld. Daarnaast gingen Lieke Hamers (CTO Dell Technologies), Rahimi en L'Amie tijdens de paneldiscussie in op zaken zoals de rol van IT-vendors en de overheid als het gaat om innovatie middels onder meer (gen AI).

IT moet het doen

De afgelopen week en komende dagen nog illustreren we met video-interviews de boodschappen die de sprekers en leden van de paneldiscussie op 23 april hebben willen overbrengen, de ambities en ervaringen die zij vanuit hun organisaties gedeeld hebben, met als belangrijkste gemene delers: IT moet het gewoon doen; digitalisering is meer een culturele dan een technologische kwestie; een IT-leverancier die een CIO zegt hoe hij moet innoveren krijgt snel de deur gewezen; de overheid zet stappen op gebieden als AI-regulering maar dient ze in ook in de praktijk te brengen; en een kritische houding betekent niet dat het moeilijk zaken doen is met een organisatie zoals SURF, maar gewoon duidelijkheid schept.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024