Witold Kepinski - 10 januari 2017

Enterprise infrastructuur bestedingen met 1 procent gedaald in 2016

Enterprise infrastructuur bestedingen met 1 procent gedaald in 2016 image

De wereldwijde enterprise infrastructuur bestedingen vielen in 2016 in de top-7 categorieën met 1 procent terug. In vrijwel alle segmenten blijft Cisco domineren. Dit blijkt uit onderzoek van de Synergy Research Group.

In 2016 wisten alle betrokken top leveranciers samen voor 88 miljard dollar aan enterprise infrastructuur oplossingen te verkopen. Elk kwartaal wordt er gemiddeld 20 tot 23 miljard dollar aan omzet gehaald.

Het meest wordt gespendeerd aan datacenter servers, maar de verkoop daalde met 5 procent. Daarna zijn switches en routers het meest in trek die met 1 procent in omzet wisten te groeien. Er was verder veel vraag naar nieuwe WLAN-oplossingen. De markt voor enterprise voice en telepresence was pittig door prijserosie en disruptie van andere concurrerende technologie leveranciers die zich bezighouden met cloud en hosting.

Cisco

Cisco is de sterkste in alle top-7 segmenten met een marktaandeel van 33 procent behalve met datacenter servers (plaats 5 met UCS). Cisco had het wel pittig, maar wist zich staande te houden zo benadrukt Synergy.

HPE staat op nummer twee met een marktaandeel van 16 procent. HPE heeft een sterke positie rond datacenter servers, switches, routers en WLAN.

Andere sterke spelers zijn Dell EMC (enterprise datacenter servers), Avaya (enterprise voice systems), Juniper Networks (network security), Microsoft (UC applications) en Polycom (telepresence).

Andere spelers die zich laten gelden zijn Palo Alto Networks (network security), Arista Networks (Ethernet switching), Huawei (Ethernet switching), HPE (WLAN) en Dell EMC (servers).

Door: Witold Kepinski

 

synergy-Enterprise_2016.jpg

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29