Witold Kepinski - 09 april 2023

AI-specialist ScoutinScience uit Enschede krijg investering van Lumana

De Nederlandse AI-specialist ScoutinScience uit Enschede heeft een startronde-investering van Lumana heeft afgesloten. "Hierdoor kunnen we onze verkoop- en ontwikkelingsactiviteiten uitbreiden. Met de steun van Lumana Invest kunnen we de belangrijkste maatschappelijke problemen van de wereld aanpakken", zo meldt ScoutinScience.

AI-specialist ScoutinScience uit Enschede krijg investering van Lumana image


ScoutinScience meldt over de investering: "Bij ScoutinScience geloven we dat er een schat aan onbenut onderzoekspotentieel wacht om ontdekt te worden. Daarom gebruiken we AI om proactief kansen binnen de wetenschap te ontdekken voor innovatieve nieuwe bedrijven. We streven ernaar om de wereldwijde technologieoverdracht binnen de komende 5 jaar te verdubbelen, wat resulteert in twee keer zoveel spin-offs, industriële samenwerkingen en succesverhalen."

Wim Smit, algemeen directeur van Lumana Invest: “ScoutinScience heeft een sterke AI-toepassing, die een belangrijke bijdrage kan leveren aan het ecosysteem van spin-offs en startups. Wereldwijd wordt veel geld en tijd geïnvesteerd in wetenschap en universiteiten. Het vergroten van de output hiervan naar de samenleving is een prachtige bijdrage die ScoutinScience kan leveren aan de toekomst. Dat maakt de wetenschap ook duurzamer.”

De investeringsmaatschappij Lumana is opgericht door ondernemers en is onderscheid zich vanwege het ontbreken van een vooraf bepaalde investeringshorizon. De oprichters van Lumana tonen volgens ScoutinScience betrokkenheid bij hun portefeuillebedrijven door het management actief te ondersteunen bij het nemen van strategische beslissingen.