Martijn Kregting - 12 september 2023

Gcore wordt actief in België met CDN en PoP bij LCL

Sinds september 2023 is cloudaanbieder Gcore actief met een eerste Belgische CDN (content delivery network) en PoP (point-of-presence) in datacentrum LCL Brussels-North. Met Gcore breidt het cybersecurity- en media-ecosysteem binnen LCL uit. Dit is één van de domeinen waar LCL sterk op inzet.

Gcore wordt actief in België met CDN en PoP bij LCL image

Gcore is internationaal actief met diensten op het gebied van public cloud en edge computing, content delivery, hosting, security en AI-oplossingen. Het bedrijf heeft LCL Data Centers uitgekozen als eerste locatie in België (locatie Diegem). Van hieruit kan Gcore naar eigen zeggen Belgische klanten beter bedienen met een lokale en effectieve dienstverlening, terwijl de klanten van LCL toegang hebben tot Gcore’s CDN- en clouddiensten.

"Door de cloud- en edge-oplossingen van Gcore onder te brengen in ons datacenter, breiden we ons cybersecurity-ecosysteem verder uit", vertelt Laurens van Reijen, managing director van LCL Data Centers. "Dat biedt onze klanten nog meer mogelijkheden. Cybersecurity is nu eenmaal belangrijk en dat belang zal nog verder toenemen naar de toekomst toe. Denk maar aan het stijgend aantal DDos-aanvallen en phishing-pogingen. LCL zet al jaren maximaal in op veiligheid dus we zijn blij dat onze klanten nu ook toegang hebben tot de diensten van Gcore."

Cybersecurity en media-ecosysteem

Behalve met cybersecurity draagt Gcore ook bij aan het media-ecosysteem van LCL. Het bedrijf biedt onder andere een cloudoplossing aan voor low-latency videostreaming in de cloud met extra mogelijkheden zoals transcodering, video-opslag en HTML-speler.

LCL Data Centers is een van de grootste Belgische datacenterspelers, stelt Dmitry Samoshkin, CPO bij Gcore, over de keuze voor LCL. “Daarnaast staan ze - dankzij de regionale spreiding van hun vijf datacenters - dicht bij hun klanten, wat de latency verkleint. Ze kennen hun klanten en de sectoren waarin ze actief zijn goed, begrijpen hun noden en spelen hier op in. Bovendien hebben ze meer dan 40 carriers in hun datacenter in Diegem, waardoor ze een top-connectiviteit kunnen aanbieden.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024