Witold Kepinski - 21 december 2023

Salesforce neemt Spiff over

Salesforce heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Spiff, een leverancier van een nieuwe klasse software voor het beheer van incentives (Incentive Compensation Management, ICM) die een intuïtieve low-code gebruikersinterface, de vertrouwdheid van een spreadsheet en een krachtige verwerkingsengine combineert om de automatisering van commissies op grote schaal te stimuleren.

Salesforce neemt Spiff over image

Nadat de overname is afgerond, zal de Spiff-organisatie zich aansluiten bij Sales Cloud en werken aan het verbeteren van de Sales Performance Management-oplossingen van Salesforce door klanten een vertrouwd platform te bieden om de zichtbaarheid te vergroten, de verkoop te stimuleren en de groei te ontsluiten.

“CRO's en financiële leiders weten hoe belangrijk compensatie is bij het stimuleren van rep-gedrag. De uitdaging waarmee deze leiders worden geconfronteerd, is hoe ze deze compensatieplannen kunnen afstemmen op de gewenste resultaten – en dat allemaal terwijl ze gegevens door silo-puntoplossingen navigeren”, zegt Ketan Karkhanis, EVP & GM, Sales Cloud. “Spiff verbindt wat verkopers willen – transparante beloning – met wat verkoopleiders willen – beloningsplanning ingebouwd in CRM die gedrag afstemt op strategische resultaten.”

De toevoeging van Spiff aan Salesforce zal CRO's in staat stellen om beter af te stemmen op de financiële en verkoopteams, zodat ze eenvoudig zelf complexe stimuleringscompensatieplannen kunnen beheren en inzicht kunnen krijgen in de factoren die de omzetprestaties stimuleren om de omzetgroei te stimuleren.

“Ik ben enthousiast over de toekomst van Spiff en over wat dit betekent voor de wereld van SPM en ICM in het algemeen”, zegt Jeron Paul, CEO van Spiff. “We zijn altijd trots geweest op het innovatietempo van Spiff en ik ben dankbaar voor de kans om een ​​nog diepere impact op de ruimte te maken als onderdeel van het Salesforce-ecosysteem.”

Spiff is beschikbaar op de Salesforce AppExchange en werkt al jaren samen met Salesforce. Meer dan 70 procent van de klanten van Spiff gebruikt Sales Cloud als hun CRM. Spiff is ook een portfoliobedrijf van Salesforce Ventures.

Salesforce kijkt ernaar uit om het Spiff-team te verwelkomen in de Salesforce-familie zodra de overname is afgerond, wat naar verwachting zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025 van Salesforce, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Deze transactie resulteert niet in enige wijziging in de huidige financiële richtlijnen van Salesforce die eerder op 29 november 2023 werden verstrekt, en we zullen geen verdere financiële details bekendmaken.