Witold Kepinski - 26 oktober 2023

Picnic zet Snowflake in voor datagedreven groei en klantervaring

Witold Kepinski, Director Content van Dutch IT Leaders, sprak recent met Iliana Iankoulova, data lead bij Picnic Technologies, over het gebruik van Snowflake-technologie bij het online supermarktplatform. In een video interview vertelde Iankoulova tijdens het Snowflake Data Cloud World Tour in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam hoe Snowflake helpt om de groei van Picnic te ondersteunen en de klantervaring te verbeteren. Snowflake is onder andere een krachtige en veelzijdige dataplatform dat bedrijven kan helpen om hun data te beheren, analyseren en gebruiken.

Iliana Iankoulova is data lead bij Picnic Technologies. Ze is verantwoordelijk voor de datastrategie en data-architectuur van het bedrijf. Picnic is een online supermarktplatform dat boodschappen aan huis bezorgt. Het bedrijf is actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Picnic zet Snowflake in om de groei te ondersteunen en de klantervaring te verbeteren. Het bedrijf is van mening dat Snowflake een belangrijke rol speelt in de toekomst van de online supermarktbranche.

Picnic en Snowflake zien een aantal technologische trends die van invloed zijn op de online supermarktbranche. Deze trends zijn onder meer:

De groei van AI en machine learning: AI en machine learning worden steeds belangrijker voor het verbeteren van de klantervaring en het optimaliseren van de bedrijfsvoering.

De toenemende populariteit van cloudcomputing: Cloudcomputing biedt bedrijven de flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig zijn om te groeien.

De groeiende vraag naar personalisatie: Klanten verwachten steeds meer persoonlijke ervaringen.

Technologische innovatie en datastrategie van Picnic

Picnic zet Snowflake in om deze trends te omarmen en te profiteren van de mogelijkheden die ze bieden. Het bedrijf gebruikt Snowflake voor een breed scala aan toepassingen, waaronder:

Data warehousing: Snowflake wordt gebruikt om de gegevens van Picnic op te slaan en te analyseren.

Data-engineering: Snowflake wordt gebruikt om data-stromen te verwerken en te transformeren.

AI en machine learning: Snowflake wordt gebruikt om AI-modellen te trainen en te implementeren.

Impact van Snowflake-technologie op het bedrijf

Snowflake speelt een belangrijke rol in de groei en ontwikkeling van Picnic. Het bedrijf heeft Snowflake ingezet om:

De klantervaring te verbeteren: Snowflake wordt gebruikt om klantgegevens te analyseren en inzichten te genereren die kunnen worden gebruikt om de klantervaring te verbeteren.

De bedrijfsvoering te optimaliseren: Snowflake wordt gebruikt om bedrijfsprocessen te automatiseren en te optimaliseren.

De groei te ondersteunen: Snowflake biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig zijn om Picnic te laten groeien.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024